Brann-TIL 1–1 (1–1)

Et TIL-lag i poengnød gjestet Bergen og tabelljumbo Brann lørdag kveld. Brann hadde mye ballinnehav i starten av kampen, uten å skape målsjanser. TIL var nærmest scoring da Brann-keeper Håkon Opdal reddet Moses Ebiyes skudd med ansiktet(!).

I det nittende minutt tok TIL ledelsen etter et flott angrep med flere spillere involvert. Ruben Yttergård Jenssens skudd ble blokkert, men Kent- Are Antonsen banket ballen i mål.

Fem minutter før pause var Yttergård Jenssen nær ved å doble ledelsen, men headingen fra kort hold ble reddet. TIL så ut til å gå til pause med en fortjent ledelse, men på overtid utlignet Bamba for Brann etter en corner. Bittert for TIL og et svært ugunstig tidspunkt å få utligning imot.

Brann startet friskt etter pause, men TIL tok gradvis mer over og hadde en brukbar mulighet til å ta tilbake ledelsen etter en avslutning fra nærmest død vinkel fra Eric Kitolano. Halvveis i omgangen ble det for øvrig et lengre avbrekk etter det som så ut som en alvorlig skade på Branns Daniel Pedersen.

Begge lag hadde sine muligheter til å avgjøre kampen, og blant annet fikk TILs danske innbytter Niklas Vesterlund en stor mulighet. Avslutningen hans ble imidlertid altfor puslete. Dermed endte det 1–1 i bunnoppgjøret i Bergen, i en kamp der TIL var nærmest seieren.

TILs neste kamp er hjemme mot Rosenborg.

Jacob Karlstrøm 5

Kan ikke lastes nevneverdig for å ha blitt lurt av Taylors smarte lobb på 1–1. Et par svake utspill i starten. Ellers fikk Karlstrøm overraskende lite å gjøre til å være på bortebane.

Isak Helstad Amundsen 6

Leverte en stødig kamp. Tok med seg ballen fremover i banen ved flere anledninger og var konstruktiv i pasningsspillet. Ingen stiore feil defensivt.

Anders Jenssen 5

Del av et TIL-forsvar som kun slapp Brann til en håndfull muligheter. Et par pasninger satt lagkamerater i trøbbel, og hadde en dårlig vurdering da han forsøkte å heade unna et lavt innlegg etter en drøy time.

Jostein Gundersen 5

Tilbake i et TIL-forsvar som hadde full kontroll i den første omgangen. Grundig lurt av Bamba etter en drøy time, men leverte alt i alt en solid kamp i byen der han ble født. Så ut til å slite med krampe på slutten, ikke så rart etter en lang periode ute, men fullførte kampen.

Lasse Nilsen 5

Rett tilbake i startoppstillingen etter noen flere uker ute med skade. Virket veldig spillesugen. Måtte ut ti minutter etter pause, og Gaute Helstrup krysser nok fingrene for at han ikke må klare seg uten Nilsen nok en periode.

Tomas Olai Totland 5

Smart pasning til Yttergård Jenssen på 0–1. Hadde litt trøbbel med tidligere TIL-spiller Taylor, som var god for Brann. Nær ved å drible seg gjennom hele Brann-forsvaret på slutten. En kamp på det jevne av Totland, mot klubben han holdt med som ung.

Kent- Are Antonsen 6

Flyttet opp på midtbanen. Kontant avslutning ga TIL ledelsen. Kanskje litt uoppmerksom da Brann utlignet like før pause? TIL så defensivt solide ut, og kanskje hjalp det å ha Antonsens frekvens og taklingsstyrke på midtbanen.

Ruben Yttergård Jenssen 6

Tilbake på sin gamle hjemmebane. Flott forarbeid på 0–1, og var nær ved å doble ledelsen med en heading etter corner. Flott pasning ga Vesterlund en stor mulighet.

Eric Kitolano 5

Viktig for TIL å ha Kitolano tilbake etter skade. Startet kampen med et par farlige balltap, men var viktig på TILs overganger. Ikke langt unna scoring fra nesten død vinkel etter et et lite dribleraid ti minutter ut i andre omgang. Litt for ofte upresis med den siste pasningen. Uhyre nært ved å bli spilt alene gjennom på overtid.

August Mikkelsen 5

Var sårt savnet mot Haugesund sist. Ga Brann-forsvaret mye trøbbel og ble flere ganger stopper på ulovlig vis. Involvert i forkant av 0–1. Egen evne til å få med ballen i trange situasjoner.

Moses Ebiye 5

Godt skudd fra distanse som Opdal reddet med ansiktet(!). Fin pasning til MIkkelsen i forkant av 0–1. Sterk på dødballer og kunne nesten notere seg for en assist da han headet inn til Yttergård Jenssen. Mindre synlig etter pause, men var nær ved å sende Kitolano alene gjennom etter et strålende raid på overtid. Ingen scoringer, men et steg i positiv retning etter noen svake kamper i det siste.

Niklas Vesterlund 5

Inn for NIlsen ti minutter ut i andre omgang. Klarte seg greit. Fikk en stor mulighet til å score, men leverte en usedvanlig puslete avslutning.