Norge lå klart under mot Tyskland i sluttminuttene fredag. Da kom landslagstrener Christian Berge med en påminnelse.

– Hvert jæv** mål teller. Vi kan ikke legge oss nå, sa Berge i en timeout.

Etter kampslutt forklarte han:

– Vi er ikke klare for kvartfinale ennå. Det snakket vi om på forhånd. Hvis Brasil slår Tyskland i siste kamp, har vi en kjempeutfordring, sa Berge til Aftenposten.

Slik kan Norge ryke ut

For nå finnes det et scenario der Norge kan ryke ut av OL i gruppespillet. Slik ser det ut:

Frankrike vinner over Norge.

OG

Brasil vinner over Tyskland med to mål eller mer. (Brasil kan også vinne med ett mål dersom de scorer minst 27 mål i kampen).

Grunnen til at det er slik, er at dersom Norge, Tyskland og Brasil alle ender på fire poeng, er det innbyrdes målforskjell mellom lagene som avgjør.

Tyskland kan også havne i trøbbel, men da må Brasil vinne med åtte mål. Det er svært usannsynlig.

Brasil kan fortsatt sende Norge ut av OL. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

– Det kan absolutt skje

Tyskland er klare favoritter mot Brasil i siste kamp. I tillegg er Frankrike allerede videre, noe som kan gå utover motivasjonen mot Norge.

Likevel finnes altså den lille muligheten for at Norge ryker ut.

– Det kan absolutt skje. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta poeng mot Frankrike og helst slå dem. Vi ønsker å ha det i våre egne hender. Det har vi fortsatt, sa Christian O’Sullivan etter Tyskland-kampen.

Han satt igjen med dårlige følelser etter 23–28-tapet for Tyskland. Faren for OL-exit var imidlertid ikke altoverskyggende etter den kampen.

– Vi tenker ikke så mye på det. Vi tenker på motstanderen vi skal møte. Vi hadde gode sjanser til å avgjøre vår egen skjebne i dag, men det klarte vi ikke, sa O’Sullivan.

Norge-Frankrike søndag kl. 09.15