– Sverige er store favoritter. Det har de uttalt selv hvert fall. De er også regjerende mester, og har et veldig sterkt lag. Vi skal jobbe hardt for å slå dem i VM, sier Johaug til VG.

– Jeg mener Norge har et veldig sterkt lag. De har veldig mange gode på distanse, og viser at de er favoritter, er Ebba Anderssons syn på saken.

Fasiten får vi 4. mars.

Sverige stjerneskudd Frida Karlsson sa til Aftonbladet tidligere i vinter at svenskene kunne hatt to lag som kjempet om pallen.

– De har tatt på seg favorittstempelet, men vi vet det blir spennende. Vi har begge sterke lag, sier Helene Marie Fossesholm.

Fossesholm og Johaug er sammen med Heidi Weng selvskrevne på et norsk stafettlag, og skal ha med seg en til. Weng ser ut til å ta ankeretappen ettersom hun gikk den i Lahti da Norge slo Sverige i generalprøven.

For Sveriges del er det tøff kamp om plassene, men Andersson, Karlsson og Linn Svahn virker opplagte - med Svahn som avslutter.

– Jeg tenker at jeg skal gå alle løp så bra jeg kan, så får vi se hva jeg er kapabel til. Men jeg sier ikke nei til en sisteetappe om jeg blir spurt, sier Svahn.

Hun spurtet ned Johaug på 10 kilometer fellesstart i Falun. Johaug sa etterpå at hun ikke ville møte de svenske jentene i en spurt, og kalte Svahn fremtiden i langrenn.

– Jeg sier bare wow. Jeg vet ikke hva jeg skal si til det, sa Linn Svahn da hun fikk høre Johaugs lovord.

Hun er glad for å ha satt seg i respekt.

– Det er kult å høre. Det er stort, sier Svahn.