– Jeg ønsket jo egentlig bare at noen skulle skyte meg der ute. Jeg burde hatt et skilt på meg med ordene: «Vær så snill, avliv meg», sier Jens Burman (28) til Expressen.

Etter mange forfall blant de utenlandske stjernene, ble det til slutt tidobbelt norsk i herrenes femmil i Holmenkollen. Den norske dominansen har skapt debatt. Etter maktdemonstrasjonen var norske langrennsprofiler frustrert over oppmøtet fra utenlandske rivaler.

Simen Hegstad Krüger vant rennet, mens Hans Christer Holund ble nummer to. Martin Løwstrøm Nyenget tok den siste pallplassen. Viktor Brännmark ble beste svenske på en 21. plass.

Ifølge svenskene ble de buet på i løypa.

– Det er jo mektig på et vis når 10.000 nordmenn buer på deg, sier Simon Andersson, som ble nummer 33 – og hevder videre:

– Det stinket sprit og marihuana der ute, sier svensken.

SVENSKE FLAGG: Det var ikke bare nordmenn som hadde tatt turen til Holmenkollen. Foto: Helge Mikalsen / VG

Til Aftonbladet sier Fredrik Andersson, nummer 34 på femmila, at han ble tilbudt øl i bakken ved Frognerseteren.

– Jeg anbefaler å gå opp dit. Det er helt sykt der oppe, så jævlig bra stemning. De skal ha ros. De strekte frem noen ølbokser, men jeg var ikke så sugen på å drikke av det, sier Andersson.

– Tanken slo deg ikke når det gikk så tungt? spør Aftonbladets journalist.

– Jeg hadde jo egentlig trengt det, men jeg er ikke så sugen på å drikke av andre, sier Andersson.

PÅ RAD OG REKKE: Her kommer Gustaf Berglund, Truls Gisselman og Simon Andersson i mål. De ble henholdsvis nummer 31, 32 og 33. Totalt 36 løpere stilte til start. Foto: Geir Olsen / NTB

Briten Andrew Musgrave, som riktignok bor i Norge og snakker norsk, ble beste utlending på 11. plass.

– Femmila på Holmenkollen var storslått som alltid. Beinene mine var imidlertid ikke så storslåtte de to siste rundene, men på den positive siden så var jeg den nest beste nasjonen, bare slått av cirka en million nordmenn, skriver Musgrave på Twitter.

Søsteren til Fredrik Andersson, den langt mer kjente stjernen Ebba Andersson, ville vært en av de store favorittene under søndagens femmil for kvinner. Hun stiller imidlertid ikke grunnet sykdom. Det samme gjelder Frida Karlsson.

Startlisten viser at det kun er 32 løpere som stiller til start på kvinnenes femmil – tolv av dem er norske. Dermed kan det potensielt bli norsk totaldominans nok en gang.