Idrettsstyret mener de bør sitte til 2019. Idrettsstyret mener de bør sitte til 2019. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Idrettsstyret mener det bør få sitte til 2019

Har selv fattet vedtak om at styret bør få fullføre sitt arbeid og bli målt på resultater først under idrettstinget neste år.

Det opplyser styret i Norges Idrettsforbund i en pressemelding fredag ettermiddag.

Idrettsstyret har de siste to dagene vært samlet til et møte for å følge opp det mye omtalte informasjonsmøtet på Gardermoen onsdag ettermiddag. Under dette informasjonsmøtet ytret flere særforbund og idrettskretser sin mistillit til Idrettsstyret og idrettspresident Tom Tvedt.

Konklusjonen etter oppfølgingen av saken på styremøtet er følgende vedtak:

«Idrettsstyret mener at det er til det beste for norsk idrett at styret fullfører arbeidet som er påbegynt og blir målt på resultatet av dette på Idrettstinget i 2019.»

Idrettspresidenten uttalte til NTB tidligere i uken at han ikke har vurdert å trekke seg som følge av mediekjøret han har stått i de siste månedene. Tvedt og hans styre har vært under hardt press etter at medienes innsyn i regninger og bilag avslørte et høyt pengeforbruk på blant annet alkohol.

Det sittende idrettsstyret ble valgt under idrettstinget i 2015. Neste ting holdes etter planen på forsommeren neste år.

(©NTB)