Jeg var hellig overbevist om at guttene våre skulle gi RBK reell kamp i går. Så feil kan man ta. Det å møte en av seriefavorittene allerede første bortekamp, når samhandlinger ikke hadde satt seg helt også for trønderne, burde vært en overkommelig oppgave.

Det var en forholdsvis jevn fotballkamp til rufsete forsvarsspill ødela for Viking. Det lå litt i kortene da tryggheten i de bakerste leddene ikke var som mot Brann. Det var nemlig klare tendenser til slette klareringer også før hjemmelaget kurlet ballen inn til ledelse. Slike gavepakker gitt i denne kampen tas grådig imot av hvem som helst, dessverre.

Fungerte ikke

Forsvarsfireren fungerte ikke som en samlet enhet og etter hvert fikk gjengen bak lite hjelp av de foran seg. Runar Hove virket meget usikker og var tilbake til de ubesluttsomme øyeblikkene man taper fotballkamper på. Kynisme og lange klareringer i bakrom er aldri feil. Faktisk er det ofte det eneste rette. Spesielt når uttalt målsetting er å slippe motstanderne mindre til.

Vi har sett det ofte og kommentert flittig at Viljar Vevatne blir en skygge av seg selv som venstre back. Der får han ikke utnytte sine kvaliteter med å ha en eller annen kroppsdel i veien for farligheter. Der ute blir han til stadighet avslørt på fart av friske og hurtige flankespillere. Allerede søndag må vi få se Viljar i sin vante rolle. Ja, i midten der han sprer trygghet.

Iven Austbø har vært på en del skogsturer i flere av kampene fram til nå. Det er greit å ha en offensiv innstilling, men utrusningsvalgene har ikke vært i nærheten av vellykket. Det har sett rusje ut ganske enkelt. På en ok dag hadde vår målvakt forhindret at tre av fem baller smøg seg inn. Vi venter på fjorårets trygghet fra vår sisteskanse, og lurer fælt på hvordan det vil gå om skader eller dårlig form blir et 2021-scenario. Arild Østbø har ikke benyttet sjansen godt når anledningene har bydd seg, og Trym Sølvberg Ur må bygges opp over tid. Kan dette bli et problem, Kurt Hegre?

Mitt lag

Det er heldigvis normalt at alle lag i Eliteserien går på en lignende smell i løpet av sesongen. Bare så forbanne at våre fikk sin på trynet så tidlig. Det er kun Veton Berisha som kan være bekjent av sin innsats i går. Ellers var det rimelig grått over hele linjen.

Derfor borger det for flere endringer før søndagens kamp mot Tromsø. Her har dere mitt lag: Austbø i mål. Fireren bak: Bjørshol, Heggheim, Vevatne, Pattynama. På sentral midtbane får Bell og Løkberg fornyet tillit. Tripic og de Lanlay tar plass på kantene og Torsteinbø støtter opp bak Berisha. Det kan bli en spennende og sårt trengende konstellasjon på venstre siden med to nyervervelser fra start. Samuel Fridjonsson tar plassen til Fredrik Torsteinbø om skaden blir leget.

På chatten var det meget varmt, og meningsytringene haglet. Hele 336 kommentarer gikk gjennom nåløyet, hvilket er rekord så det holder. Normalen er i snitt på under 200, ser dere. Det ble luket vekk 26 meldinger som ikke hadde gått via hodet først, hvilket også er i toppsjiktet. Moderatoren tar ansvar når kroppsdeler, som ikke brukes normalt på fotballbanen, blir omtalt, eksempelvis.

Burde tatt grep i pausen

Grep, eller mangel på grep, tatt fra trenerduoen ble flittig diskutert. Jeg kan være enige i at bytter burde vært utført tidligere når kampbildet ble som det ble. Det henger igjen fra Bjarne-tiden og må lukes bort omgående. Justeringer bakerst burde vært gjort allerede i pausen etter min ening.

Tromsø har møtt to av seriefavorittene og ikke gjort seg bort i det hele tatt, Snarere tvert imot. Sjansemessig kunne de fått poeng mot BG, og i går kunne de fort tatt alle tre mot Molde. Derfor blir det alt annet enn enkelt om kampen mot RBK ikke ristes av omgående. På 16. mai vinner Viking igjen og tar tilbake noe av den tapte æren. Ja, om laget mitt starter. Som alltid må kynisme, duellkraft og smarthet gjennomføres til det fulle. Slikt tror jeg på. Lykke til gutter og vi andre chattes.

God helg.