Spanjolen klinket til fra langt utenfor midtsirkelen til Ranheim. Til alles forbauselse gikk ballen i en vakker bue og i mål.

Discovery+ målte avstanden først til 71 meter. Senere på kvelden endret TV-selskapet målingen til 67 meter.

Ekspertene diskuterer nå på sosiale medier om det er scoret mål fra lengre hold av en utespiller på dette nivået i Norge.

– Det er bare i OBOS-ligaen dette kan skje, sier Joacim Jonsson på Discovery+-sendingen.

– Det er helt fantastisk, det er rått, gliser Adrià Mateo da VG får tak i ham etter kampen.

– Det var overraskende også for meg. Nå er det bare artig.

– Hva tenkte du?

– Det var en duell mellom Mads Reginiussen og en Raufoss-spiller, og så kom ballen rullende. Jeg tenkte ikke så mye, men bare dundret til. Raufoss-keeperen pleier å stå langt ute. Heldigvis gikk ballen over keeper, stusset og gikk inn i nettet.

Adrià Mateo ble hentet til Norge av Levanger i 2014 og har siden 2019 spilt for Ranheim.

– Jeg er ikke så vant til å score mål, innrømmer spanjolen på klingende trøndersk.

4–0-seieren betyr samtidig at Ranheim fortsatt er med i kampen om å komme til kvalifisering.

Fredrikstad tapte terreng i kampen om direkte opprykk. Mens Aalesund slo KFUM Oslo 4–2 og Jerv spilte 2–2 borte mot Stjørdals/Blink, gikk det helt galt for Fredrikstad på eget gress hjemme mot Åsane.

– En spinnvill runde, fastslår Amund Lutnæs som ekspert på Discovery+ fredag kveld.

Åsane tok ledelsen ved Bjarte Haugsdal etter bare fire minutter, og Sondre Auklend la på til 2–0 etter 36 minutter. Rett etter pause ble det 3–0 for Åsane ved Ryan Doughman. Fredrikstad reduserte to ganger ved Taofeek Ismaneel, men klarte ikke å få inn utligningsmålet.

Tapet ser ut til å bli skjebnesvangert i kampen om direkte opprykk. HamKam, som spilte 0–0 mot Ull/Kisa, har 57 poeng på topp. Aalesund har 51 poeng, mens Jerv følger med 50 poeng når fire kamper gjenstår. Fredrikstad på 4. plass har nå 48 poeng.

Fredrikstad har tøft kampprogram igjen: Sandnes Ulf (B), Aalesund (H), HamKam (B) og Ranheim (H).

Aalesund har igjen Start (H), Fredrikstad (B), Ullensaker/Kisa (H) og Stjørdals/Blink (B). For Jerv gjenstår Grorud (H), Bryne (B), Raufoss (H) og KFUM Oslo (B).

De to beste rykker opp til Eliteserien. 3. til 6. plass går til kvalik - og vinneren av disse fire møter nummer 14 i Eliteserien til opprykkskamp.

Resultater:

Grorud – Bryne 4-2, KFUM Oslo – Aalesund 2-4, Fredrikstad – Åsane 2-3, Raufoss – Ranheim 0-4, Sandnes Ulf – Sogndal 0-2, Start – Strømmen 3-2, Stjørdals-Blink – Jerv 2-2.

Senere kampstart: Ull/Kisa – HamKam (20.00).