En lang ball så relativt enkelt ut å løse for den spanske målvakten, men med et grusomt touch serverte han ballen rett til Youssef En-Nesyri, som enkelt kunne sette ballen i det tomme buret.

Det var andre gangen i kampen han fikk seg et «gratis» mål i Europa League-kvartfinalen. For da David de Gea spilte ballen til midtstopper Maguire, ble han raskt omringet av tre Sevilla-spillere.

Manchester United-kapteinen signaliserte selv at han ønsket å motta ballen, men hadde tydelig ikke oversikt. Sevilla straffet feilen knallhardt, og Youssef En-Nesyri ga Europa League-kongene fra Spania en drømmestart på kampen.

– Maguire kommer til å bli slaktet for den, men jeg liker ikke den pasningen fra De Gea, skriver den tidligere Manchester United-kapteinen Gary Neville på Twitter.

– Jeg vet bare om én midtstopper i verden som ville ønsket ballen i den situasjonen og vært i stand til å håndtere det. Det er ikke Harry Maguire, sier Paul Scholes i BT Sports’ studio, uten at det fremkommer hvilken midtstopper han mener.

På 3–0-målet gikk det altså galt igjen:

– Han har reddet dem en rekke ganger, men i kveld var en av hans verste kamper i en United-drakt, sier fotballekspert Robbie Savage hos BT Sport.

Det første og det tredje målet var beskrivende for Manchester Uniteds tragikomiske baklengsmål i dobbeltoppgjøret mot Sevilla. De ledet komfortabelt 2–0 på Old Trafford, før to selvmål av Tyrell Malacia og Harry Maguire sørget for at lagene var like langt før returoppgjøret i Spania.

Og i Sevilla fortsatte det altså i samme spor med de grufulle tabbene til Maguire og De Gea.

– Manchester United trenger en ny målvakt, og har gjort det en stund. Det gir ingen mening i det hele tatt å tilby ham ny kontrakt. Det er på tide for ham å dra videre. Men det samme kunne blitt sagt om Maguire og Lindelöf. De Gea, Maguire og Lindelöf er som Bermudatriangelet, skriver ESPN-spaltisten Mark Ogden.

– Du kunne satt Benny Hill-musikk oppå fire av fem baklengsmål, kommenterte fotballekspert Petter Veland hos Viaplay.

Manchester United-manager Erik ten Hag forsøkte å ta grep i pausen ved å bytte innpå Luke Shaw og Marcus Rashford, som begge returnerte fra skader, men den 23 år gamle midtstopperen Loic Badé nikket inn 2–0 kun ett minutt ut i andre omgang:

Gjestene forsøkte desperat å kjempe seg inn i kampen, men da David de Gea gjorde nok en grusom feil, var Europa League-eventyret over for Manchester Uniteds del.

På søndag venter Brighton i FA-cupsemifinalen på Wembley for Manchester United, som er nummer tre i Premier League når åtte kamper gjenstår.

Sevilla, som har vunnet den nest gjeveste klubbturneringen i Europa hele seks ganger siden de vant for første gang i 2006, stormer på sin side videre i turneringen.

Italienske Juventus og tyske Bayer Leverkusen er også klare for semifinale, mens Roma og Feyenoord gikk til ekstraomganger etter en sen utligning fra vertene.

Der ble det også drama: