Strømsgodset var i hardt vær før sesongen, med rasismebeskyldninger mot deres danske trener Henrik Pedersen. Det endte i avskjed med Pedersen, som har benektet beskyldningene.

Ekspertene dømte Strømsgodset nord og ned, og det var få som hadde troen på at Strømsgodset skulle overleve i Eliteserien. 13 runder inn står drammenslaget med 19 poeng og åttendeplass på tabellen.

– Vi har vært bra nå. Også var det vel ikke så mange som tippet oss der vi er nå. De fleste hadde vel oss direkte ned eller plassen over. Det er deilig å slå litt tilbake, sier midtbanespiller Herman Stengel til VG og fortsetter:

– Men så er vi ikke halvspilt enda, så det mye som kan snu. Så vi er nødt til å holde det oppe hver eneste dag.

Stengel forteller videre at tiden etter avskjeden med Pedersen, og ansettelsen av Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen som nye Godset-trenere, bare gikk i å komme seg til hektene igjen.

– Jeg synes jo vi har fått til det, sier Stengel.

Wibe-Lund fullroser spillergruppen etter problemene og forteller om grepene de har gjort.

– Det er en spillergruppe som har jobbet steinhardt siden dag én, da vi begynte «på nytt igjen». Også har vi et team som er helt ekstremt. Vi jobber mye med detaljer, og spillergruppen har vært med på det, sier Godset-treneren.

Han trekker også frem hvor mye klubben har hjulpet til i prosessen.

– De som blir igjen, når noen går, er klare for å bidra skikkelig. Og det tror jeg summerer opp hvorfor vi har kommet dit vi har kommet nå.

Drammenslaget har vært sterke på hjemmebane så langt denne sesongen, men har kun tatt to av sine 19 poeng på bortebane. Det er Wibe-Lund klar på at må forbedres:

– Målsettingen er å få like gode prestasjoner både hjemme og borte, og da tror jeg folk skjønner at det kommer til å bli ganske bra.

Også sportslig leder Jostein Flo, styreleder Ivar Strømsjordet og daglig leder Dag Lindseth Andersen har takket for seg i sine verv.

PS! Strømsgodset spiller sin neste kamp i Eliteserien onsdag 28. juli, borte mot FK Haugesund. Før det skal de møte Hønefoss i cupen søndag 25. juli.