Om Hareide hadde gitt seg i morgen, virker Hamrén klar til å reise til Trondheim på dagen.

Alt tyder imidlertid på at Hareide forlenger kontrakten med Rosenborg og dermed blir trener på Lerkendal i ytterligere to år. Det vil gi klubbledelsen ro og gode forutsetninger til å planlegge tiden etterpå.

Helgas utspill fra Hamrén i svenske Expressen er noe klubbledelsen må ta hensyn til i så måte.

Dagens RBK-topper: Styreleder Ivar Koteng (til venstre) og trener Åge Hareide. Foto: ROAR BLÅSMO-FALNES

63-åringen, som ga seg som islandsk landslagssjef før jul, blir spurt om fremtiden. Han svarer på en måte som bør vekke oppsikt i Trøndelag.

Den mangeårige svenske landslagssjefen sier at han ved et par tilfeller har fått spørsmål om å komme tilbake til klubber hvor han har jobbet tidligere, men at det ikke har vært interessant.

Samtidig trekker han frem et unntak:

- Rosenborg, jeg følte meg ikke ferdig der. Jeg hadde bare vært der i to år da jeg fikk tilbud fra Sverige. Og jeg kunne ikke si nei til det. Å trene landet ditt er for meg det største du kan gjøre som fotballtrener, sier Hamrén, og legger til:

- Men jeg følte meg ikke ferdig med Rosenborg. Og vi har hatt kontakt gjennom årene, men det har ikke passet.

Hamrén forteller at han fortsatt føler seg lysten på et nytt treneroppdrag.

Svensk RBK-trener: Erik Hamrén på treningsfeltet som Rosenborg-trener, her sammen med Gjermund Åsen. Foto: JENS PETTER SØRAA

Svaret hans minner om Hareides innfallsvinkel til fjorårets comeback i Rosenborg.

Det er to meritterte trenere som egentlig ikke har mer å bevise, med ett unntak:

Begge gjorde suksess på Lerkendal, men reiste før kontraktens utløp for å lede hvert sitt landslag. Begge følte at prosjektet de var i gang med i Trondheim ikke ble fullført.

Så mye mer tydelig er det ikke mulig å vise sin interesse for et RBK-comeback, i hvert fall ikke offentlig.

Men er det realistisk?

Det er i hvert fall ikke utenkelig, og hadde trenerbyttet funnet sted i sommer er det stor sjanse for at Hamrén hadde blitt spurt om hjelp.

Vesentlig for at RBK-ledelsen skal lykkes med rekrutteringen av en ny hovedtrener er at arbeidet allerede er i gang. At aktuelle kandidater kartlegges og at klubben tegner et bilde av hvilken ledertype de vil ha. Slik at de ikke nok en gang står på bar bakke den dagen et skifte skal skje.

Deretter er spørsmålet om en type som Hamrén passer inn i dette bildet.

Erstatteren: Da Erik Hamrén ble svensk landslagssjef, tok Nils Arne Eggen over som Rosenborg trener i 2010. Foto: GORM KALLESTAD/NTB

Da Hamrén kom til Trondheim i 2008, var han den første etter suksessperioden som hadde et tydelig annerledes ståsted enn Nils Arne Eggen til hvordan fotball skulle spilles. Ulikt det RBK var vant med handlet det om 4-4-2 og fokus på defensiv organisering. Som leder minnet den karismatiske svensken om Eggen, men kanskje enda mer om Hareide.

Hamrén jaktet på vinnertyper, la stor vekt på kosthold og holdninger. Han ble sett på som en moderne leder og lagbygger. I Trondheim lyktes han veldig godt med fotballens grunnidé, som er å score flere mål enn motstanderen. Han vant nesten det som var av kamper.

Ankepunktet fra kritikerne var at publikum sjelden fikk se de voldsomme angrepsbølgene som kjennetegnet de beste RBK-årgangene. I likhet med Hareide rakk Hamrén aldri å lykkes skikkelig i Europa. Dette er nok en årsak til at han ikke føler seg ferdig i klubben.

Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli. Foto: GLEN MUSK

Førstevalget for Rosenborg akkurat nå er sannsynligvis Bodø/Glimts Kjetil Knutsen. Han scorer fullt på de aller fleste parametere. Blant annet spiller han en type fotball som Lerkendal-publikummet elsker.

Historien har imidlertid vist at førstevalget ikke nødvendigvis er tilgjengelig eller har lyst. Hvem blir da den neste på listen?

En motivert og arbeidsledig Hamrén vil ligge høyt, til tross for at han er godt oppe i 60-årene og ikke spiller Eggen-fotball. Det siste kan definitivt problematiseres, men det kan virke som dagens Rosenborg-ledelse setter tydelig lederskap høyere enn ønsket om å hente en fotballfaglig Eggen-kopi, som flere ganger har vist seg lite suksessfullt.

Svenskens tydelige flørt med Rosenborg skaper i hvert fall godt grunnlag for samarbeid om RBK er interessert.