Casper Ruud gikk til topps i turneringen «Casper Ruud mot Norge» søndag. Casper Ruud gikk til topps i turneringen «Casper Ruud mot Norge» søndag. Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

Casper Ruud innfridde favorittstemplet i helnorsk turnering

Casper Ruud gikk seirende ut av turneringen «Casper Ruud mot Norge» etter å ha slått Viktor Durasovic 3–2 i sett i finalen.

Som ventet kokte turneringen ned til en duell mellom Norges to beste mannlige tennisspillere. Der trakk Ruud det lengste strået og vant 13-11, 10-6, 5-10, 7-10, 10–7.

– Det var gøy å få spilt litt kamper igjen. I den siste finalekampen var det veldig jevnt med avgjørende sett til slutt. Viktor vet jeg har trent hardt, og både han og jeg følte at vi spilte bra, sier Ruud til NTB.

Ruud, som er rangert som nummer 36 i verden, beseiret Eirik Sars Grøner, Leyton Rivera og Felix Nordby på vei mot finalen. Finalemotstander Durasovic er rangert som nummer 336 på verdensbasis.

Selv om Ruud bare er 21 år selv, var flere av turneringsmotstanderne enda yngre enn ham. Å få sjansen til å prøve seg mot dem var også noe Ruud satte pris på.

– Jeg fikk spilt mot noen som jeg vanligvis ikke trener eller spiller så mye med. De som er et par år yngre enn meg, vet jeg at trener hardt og står på, så det er gøy.

Turneringen ble spilt som best av tre matchtiebreak, bortsett fra finalen som ble spilt best av fem. Kampene skulle egentlig spilles i Frognerparken, men måtte flyttes til Oslo Tennisarena på Hasle på grunn av regn.

(©NTB)