TILs spissjakt tar ny vending: Ondrasek vurderes på Alfheim etter sjokkexit i Romania

Zdenek Ondrasek (32) skal være ferdig på dagen i sin nåværende klubb.

VURDERES: Zdenek Ondrasek, her fra en landskamp med Tsjekkia, kan gjøre et sensasjonelt comeback i Tromsø. VURDERES: Zdenek Ondrasek, her fra en landskamp med Tsjekkia, kan gjøre et sensasjonelt comeback i Tromsø. Foto: Petr David Josek / AP

Ondrasek, som sist spilte i TIL i 2015, tapte torsdag kveld kvaliken til Conference League med Steaua Bucuresti. Over to kamper mot kasakhstanske Shaktar Karagandy røk klubben ut i den andre kvalifiseringsrunden. Et sjokktap for den rumenske storklubben.

I etterkant av oppgjøret er det kommet rapporter om at klubbledelsen har tatt umiddelbare grep. Et av skal være å avslutte kontrakten med Ondrasek med umiddelbar virkning. Klubbpresident Gigi Becali skal ha gitt klar beskjed om at han ikke ser for seg den tsjekkiske spissen videre i klubben.

Det har ikke gått upåaktet hen hos klubbledelsen på Alfheim. Etter det iTromsø er kjent med skal TIL ha kontaktet Ondraseks representanter, så sent som fredag.

– Vi har pratet flere ganger med agentene hans, bekrefter team manager Lars Petter Andressen til iTromsø.

– Zdenek vil være interessant

Den siste runden med samtaler skjedde etter at ryktene om en mulig Bucuresti-exit begynte å komme etter torsdagens kamp.

– Vi følger med på situasjonen. Zdenek vil være interessant, men det er også noe vi må ta en vurdering på, hvis det skulle bli aktuelt, sier Andressen til iTromsø.

Det er ingen nyhet at TIL er på spissjakt. Moses Ebiye er allerede i klubben. Det samme er Runar Espejord, som i forrige uke forlenget sin låneavtale fra Heerenveen i TIL.

Men skepsisen til sistnevntes skadeproblemer er betydelig, også internt i klubben. Dermed ønsker TIL seg en tredje spiss, som kan konkurrere med den nevnte duoen. Det kan bli Joachim Rothmann, som er på lån fra Nordsjælland ut sesongen, men ikke har overbevist. Men den kan også bli et scenario at han sendes hjem, og TIL henter en annen spiss, som for eksempel Zdenek Ondrasek.

Zdenek Ondrasek ble hentet til TIL i 2012, i første omgang på lån. Spissen, med kallenavnet «Kobra», markerte seg umiddelbart med å bli matchvinner i debuten mot Fredrikstad, og TIL valgte å hente Ondrasek permanent til klubben i juli 2012.

Imponerende statistikk i TIL-drakten

Den kraftfulle spissen noterte seg for imponerende 51 scoringer på 123 kamper i TIL-drakten, og ble en populær spiller på Alfheim med sin oppofrende og tøffe spillestil.

Tsjekkeren avsluttet TIL-karrieren med to scoringer da TIL berget plassen med 3–1-seier hjemme mot erkerival Bodø/Glimt i nest siste serierunde i 2015-sesongen.

Etter TIL gikk ferden videre til den polske storklubben Wisla Krakow, der Ondrasek scoret 20 mål på 66 kamper. Etter oppholdet i Polen, har spissen vært i både FC Dallas, Viktoria Plzen og nå sist i den tradisjonsrike rumenske klubben SC Fotbal Club FCSB SA, tidligere kjent som Steaua Bucuresti.

Ondrasek signerte for klubben så sent som den 28. juni, men oppholdet i den rumenske hovedstaden ble av det svært kortvarige slaget. Kun en drøy måned senere ser det altså ut til at spissen er ferdig i klubben.

Den tidligere Alfheim-helten har også to scoringer for det tsjekkiske landslaget, og ble matchvinner i sin debut mot England i 2019, en scoring som hjalp Tsjekkia å kvalifisere seg til EM.

TIL har ved flere tidligere anledninger sjekket ut muligheten for å hente Ondrasek tilbake til klubben, blant annet sommeren 2019, da TIL kjempet for å unngå nedrykk til førstedivisjon. Det ble ingen retur for tsjekkeren den gang, og sesongen endte med nedrykk for Gutan.