Med syv strake seiere i hjemlig liga, og tre av tre seiere i Europa League før torsdagens møte med PSV, befestet London-klubben nok en tabelltopp torsdag.

I over 70 minutter måtte London-publikummet vente tålmodig på nettkjenning mot Ruud van Nistelrooys PSV. Scoringen kom nok en gang etter et Martin Ødegaard-regissert angrep. Nordmannen tok med seg Takehiro Tomiyasu på overlappen, før høyrebacken la inn på Granit Xhaka.

Sveitseren klemte til fra 14 meter og da sto det 1–0. PSV-sisteskanse Walter Benitez måtte omsider kapitulere.

– Vi skapte sjanser på sjanser, men vi hadde ikke hellet med oss tidligere i kampen. Da var det viktig at vi beholdt tålmodigheten. Til slutt vant vi fullt fortjent, sier Xhaka til britiske BT Sports.

Scoringen kom bare fire minutter etter at den norske kapteinen, som tidligere i kveld ble tildelt Kniksens Hederspris, kom inn fra benken og overtok kapteinsbindet fra nettopp Xhaka.

Se høydepunktene her:

Det etter en førsteomgang hvor Arsenal nærmest nektet å låne bort ballen, kom til sjanser, men ikke fikk utbytte for mulighetene de skapte. PSV på sin side hadde nok med å stokke bena i eget forsvar.

Arsenals seier mot PSV er gode nyheter for Bodø/Glimt. Etter fire kamper ligger nordlendingene på tredjeplass i gruppen, tre poeng bak torsdagens tapende lag.

I sin neste kamp møter de gule og sorte tabelljumbo Zürich. Blir det seier der, og PSV skulle tape neste kamp, også den mot Arsenal, blir det en ren gruppefinale om andreplassen i gruppen bak Arsenal.

London-klubben på sin side møter PSV i neste kamp og Zürich i sin siste kamp.

Vinneren av gruppen går direkte til åttedelsfinale, mens andreplassen må ut i en playoff-kamp for å være med videre.

Se hvordan Martin Ødegaard reagerte da han fikk beskjed om at han tildeles Kniksens Hederspris: