Sara (19) fra Gossen avgjorde toppkamp - slik forklarer hun den spesielle feiringen

Det ble «trønderrock» da Sara Kanutte Fornes gjorde som hun pleier mot Vålerenga.

Sara Kanutte Fornes (10) feiret seiersmålet med «trønderrock-feiring». Sara Kanutte Fornes (10) feiret seiersmålet med «trønderrock-feiring». Foto: MARIANN DYBDAHL / Adresseavisen

19-åringen fra Gossen har som vane å avgjøre toppseriekampene mot Vålerenga. I fjor utliknet Rosenborg-spilleren på overtid mot VIF, og tidligere i år sikret hun 2–1-seier på overtid i bortekampen.

Lørdag ble Fornes avgjørende igjen, da hun scoret det avgjørende 2–1-målet sju minutter før slutt.

– Det er dritgøy, forteller hun til NRK om hvordan det er å avgjøre nok en kamp mot Vålerenga.

– Jeg husker egentlig ikke så mye. Vi har ballen på høyresiden, så kommer det et innlegg. Da er jeg på rett plass til rett tid. Vi trener mye på disse innleggene, så det er kjempegøy å få det til i en kamp hvor vi egentlig sliter litt, sier den tidligere Træff-spilleren til kanalen.

Sara Kanutte Fornes scoret mot Vålerenga for tredje kamp på rad. Foto: MARIANN DYBDAHL

«Trønderrock-feiring»

Seiersmålet ble feiret på helt spesielt vis, med oppbrettet trøye og shorts samt luftgitar-spilling.

– Mot Vålerenga sist hadde vi litt trønderrock i garderoben. Da fant vi ut at vi skulle feire slik. Da ble det meg på gitar, Ina (Vårhus) på bass og Maria (Olsvik) på tromme. Da fikk vi i gang et lite band, ler Fornes.

Seieren gjør at Rosenborg fortsatt har håp om seriegull i Toppserien. Men det er fortsatt fire poeng opp til serieleder Sandviken.

Scoringen var Gossen-jentas fjerde i Toppserien for sesongen.

Signe (16) debuterte med drømmescoring

Fornes var ikke den eneste romsdalingen som viste seg fram i helga. 16 år gamle Signe Gaupset fra Molde startet sin første toppseriekamp for serieleder Sandviken.

Stortalentet var ønsket av stort sett alle toppklubbene i Norge, men signerte for Sandviken i vår. I lørdagens kamp mot Arna-Bjørnar scoret hun sitt første toppseriemål med et flott distanseskudd - foran 1800 tilskuere på Brann stadion.

Sandviken vant til slutt 4–0.

– Det var stort å score foran så mange på tribunen. Jeg kommer til å huske denne kampen, sa Gaupset til Bergens Tidende etter kampen.

– Det var utrolig deilig å se den gå i mål. Det er vanskelig å beskrive hvordan det føltes, sa hun om debutscoringen.