Kilde, Matthias Mayer og Christof Innerhofer var de eneste som fikk prøve seg i generalprøven før medaljene skal deles ut søndag.

Kilde, som vant lørdagens utfortrening, har ikke gjort noe for å minske på favorittstempelet før søndag etter sin tredje gjennomkjøring.

Flere utøvere reagerte på at treningen ble avlyst for raskt, forteller Norges alpinsjef Claus Ryste.

Hoppet 46 meter

– Det er klart det. Det er sikkert folk på start som prøvde noe i går og bommet og skulle prøve noe annet i dag. Da blir man skuffet, sier Ryste til NTB.

Kilde gikk i angrep umiddelbart ned løypa i Yanqing. Midtveis i løypa hoppet han hele 46 meter og gjorde ingen store feil. Han satte den raskeste tiden til nå i bakken av alle som har prøvd seg med 1.42,11.

Mayer var førstemann ut. Han misset en port på toppen og fikk store problemer med vinden. Hans tid var 2,85 sekunder svakere enn Kildes. Christof Innerhofer var den siste som fikk prøve seg før arrangøren tok beslutningen om at nok var nok. Innerhofer «ga seg» halvveis og kjørte resten av løypa nesten stående.

– Uforutsigbart

Vindstyrken i bakken er ikke spesielt høy, men den er svært vekslende.

– Det kommer noen vindkast. Det var motvind mot hoppet, og da Aleks kom, snudde det og ble nesten medvind. Så møtte han motvind igjen. Er det jevn vind et sted, kjenner man det på kroppen, men når det er kast, blir det uforutsigbart, forklarer Ryste.

Utforkonkurransen starter klokken 4 natt til søndag. Der skal Kilde prøve å kopiere Aksel Lund Svindals utforgull i OL for fire år siden.

Kjetil Jansrud og Adrian Smiseth Sejersted skal også i aksjon. De rakk aldri å prøve seg i lørdagens generalprøve.