ÅRÅSEN (iTromsø): Dramatikken skulle det ikke stå, da TIL sikret en utrolig viktig 2–1-seier mot Lillestrøm lørdag kveld.

Og midt i alt, TILs kompromissløse stopper, Jostein Gundersen. Drøye 89 minutter var spilt, da et innlegg kom på bakre stolpe etter en duell lenger frem i feltet.

Ballen havnet hos hjemmelagets Pål André Helland, som bare skulle skyte ballen i nettet. Men Gundersen blokkerte, og fikk i umiddelbar etterkant, Hellands fot i skrittet.

Han ble liggende og vri seg i smerte, men kom seg opp og fullførte de seks nervepirrende overtidsminuttene. Til slutt blåste dommer Rohit Saggi av, og TIL kunne juble hemningsløst sammen med supporterne ved det ene målet.

Noen minutter etter kampslutt kom Gundersen til pressesonen, sliten og blodig.

SMERTER: Jostein Gundersen ligger nede i feltet helt mot slutten av kampen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Jeg blør gjennom shortsen, sier Gundersen og viser:

– Jeg blokkerer i siste liten, og så lander han midt i skrittet mitt. Jeg skal ikke si at han gjør det med vilje, for i så fall så er det veldig stygt. Jeg får tro at han bare lander skjevt og får la tvilen komme ham til gode, sier Gundersen til iTromsø.

– Ikke meningen

En skuffet Pål André Helland sier følgende om situasjonen:

– Jeg hadde fokuset på den kjempesjansen jeg hadde, og fokuset var å sette den i mål. Nummer to var å unngå å bli kvestet selv. Så jeg må være så ærlig å si at jeg forsøkte å trekke til meg føttene, men det var ikke meningen å lande på ballene hans først, sier Helland til iTromsø.

– Vi menn vet vel alle hvor vondt dette kan være?

– Den er ubehagelig den der. Det blir vel ikke noe på han i kveld, så får vi håpe at det drar seg til etter hvert. Hils Gundersen, sier Helland.

NEDTUR: Pål Andre Helland og LSK tapte mot TIL lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Selv tror Gundersen det kan bli smertefullt, selv om det der og da virket verdt det med tre poeng med nordover.

– Du er litt sånn i seiersrus rett etter kampen, så blir det kanskje verre og verre utover kvelden, sier Gundersen.

Han forteller om en lettet gjeng, som har fått kjenne på presset de siste ukene. En rekke kamper har TIL gitt bort poeng etter å ha ledet. Noe som skjedde både mot Bodø/Glimt og Brann.

– Denne seieren er ufattelig viktig. Vi har litt ryggen mot veggen i det siste og så kommer vi ned hit med litt folk ute og i en dårlig periode. Dette skal vi ta med oss videre, og så håper jeg virkelig at vi kan få årets første hjemmeseier, sier Gundersen til iTromsø.

– Fotballen er litt sånn at når man leder mot slutten så flytter de opp masse folk og det blir litt trykk. Så blir det et straffespark, men det handler om å bite det i seg og ro i land seieren. Det er ufattelig deilig å vinne fotballkamper, og det gjør vi gjerne litt oftere.

– Skal ikke ta av

Hovedtrener Gaute Helstrup smilte bredt etter kampslutt.

– Det var godt da fløyta gikk. Vi er mer opptatt av resultat enn vi ønsker å være, men det er der vi er og da er det godt med tre poeng. Jeg synes guttene har jobbet knallhardt over tid, og fortjener en sånn opptur, sier Helstrup som kommer med en liten advarsel.

– Så skal vi verken ta av når vi vinner eller grave oss ned når vi taper. Det er deilig, men så kjenner jeg også at jeg gleder meg litt til å komme tilbake til hverdagen. Vi skal ikke ha så høye daler. Vi skal verken ta av når vi vinner eller grave oss ned når vi taper, sier Helstrup.

Han var en lettet mann med tanke på presset som har vært på han i det siste.

– Ja, det er godt å få en seier. Samtidig er det slik at presset vi kjenner mest på er frustrasjonen over ikke å få til det vi jobber med. Jeg skal være ærlig å si at Brann-kampen var tung, særlig andreomgangen, for da så vi ikke ut som vi ønsker å gjøre, sier Helstrup.