De danske spillerne slaktes, selv om de vant mot Tsjekkia i gruppespillet fredag kveld. Kaptein Stine Jørgensen (bildet) var blant dem som fikk gode skussmål i avisene etterpå. De danske spillerne slaktes, selv om de vant mot Tsjekkia i gruppespillet fredag kveld. Kaptein Stine Jørgensen (bildet) var blant dem som fikk gode skussmål i avisene etterpå. Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Danskene får slakt etter seier: - Det var et sirkus med for mange klovner

«Flere spillere ville ha strøket hvis de hadde gått opp til håndballeksamen». Det er dommen over de danske håndballjentene som søndag møter Norge.

HELSINGBORG: Første omgang var et ynk, skriver Ekstrabladet etter at Danmark avsluttet gruppespillet i håndball-EM med å slå Tsjekkia 33-29 – det etter å ha ligget under 13-17 ved pause.

Dermed gikk danskene, som Norge, ubeseiret gjennom gruppespillet og er i hovedrunden med fire poeng. Men det er ikke mye skryt å få.

«Annen omgang rettet opp litt, men det rettet ikke opp helhetsinntrykket av at flere av de danske spillerne var elendige», lyder den harde dommen fra avisen.

Fire av spillerne får 1 på børsen, hvilket betyr dårlig. En av dem er Larvik-keeper Sandra Toft. Hun reddet bare 20 prosent av skuddene, men får skryt for å ha vært strålende i de to andre kampene. På BTs børs er slaktet av Trine Østergaard enda råere. Hun får 00 på en børs som går til 12.

Best fra det kommer kapteinen Stine Jørgensen, som berømmes for å ha vært strålende både i forsvar og angrep gjennom hele gruppespillet.

Også spillerne selv er kritiske.

- Det var et sirkus med for mange klovner, lyder den knallharde egenmeldingen fra strekspiller Stine Bodholt.

Strekspiller Stine Bodholt mente de danske spillerne opptrådde som klovner. Strekspiller Stine Bodholt mente de danske spillerne opptrådde som klovner. Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Frykter hovedrunden

BTs kommentator trekker frem at EM-statistikken siden 2002 forteller at 70 prosent av lagene som kommer til hovedrunden med fire poeng går til semifinalen, men han regner likevel sjansen som mindre for Danmark. Årsaken er å finne i motstanderne: Norge, Russland og Romania.

Avisen mener at pulje C i Malmö har vært meget svak, blant annet fordi Ungarn og Montenegro kom til EM uten noen av sine beste spillere.

Nå venter klassemotstandere i de tre nevnte, og det nevnes at Norge slo OL-mester Russland. «Tre gode, men begrensede lag ble passert med suksess. Tre sterke og skremmende lag venter”, fastslår Jyllands-Posten.

Norge banket Danmark 31-19 i Golden League i oktober og 31-25 i Møbelringen Cup i november. I forrige EM-kamp ble det imidlertid tap: 33-35 i 2012. Norge kom likevel til finalen, men tapte mot Montenegro.