– Jeg beklager at vi er nødt til å samles her igjen. Men det er det riktige å gjøre, sier UEFAs generalsekretær Giorgio Marchetti.

De første kampene spilles 15. og 16. februar. De siste returmøtene er 15. og 16. mars. Dette er de nye 8-delsfinalene i Europas gjeveste klubbturnering:

Red Bull Salzburg – Bayern München

Sporting – Manchester City

Benfica – Ajax

Chelsea – Lille

Atlético Madrid – Manchester United

Villarreal – Juventus

Inter – Liverpool

Paris Saint-Germain – Real Madrid

Tabben

Det hersket forvirring etter trekningen av 8-delsfinalene i Champions League. Feilplassering av Liverpool og Manchester United i trekningsbollene gjorde at den måtte bli gjennomført på nytt.

Klokken 13.43 norsk tid kom den offisielle bekreftelsen fra UEFA.

Skandalen skjedde da 8-delsfinalene ble trukket hos UEFAs hovedkontor i sveitsiske Nyon mandag ettermiddag. Der ble det opprinnelig klart at Manchester United trakk tøff motstand i form av Paris Saint-Germain.

I etterkant hersket det derimot forvirring, etter som Manchester United ikke var plassert i riktig bolle og ved en feil ikke kunne bli trukket mot Atlético Madrid. I stedet var det Liverpool som havnet i den bollen, noe som også skulle være umulig.

SKULLE TIL PARIS: Ralf Rangnick trakk først Paris Saint-Germain. Nå skal trekningen gjøres på nytt. Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Dette sørget for at Liverpool trakk Red Bull Salzburg.

Kaoset startet da Manchester United først ble trukket mot spanske Villarreal, men måtte trekkes på nytt – ettersom de møtte hverandre i gruppespillet i høst.

Den svenske fotballeksperten Olof Lundh mente dette ville helle bensin på konspirasjonsteoribålet.

– Her gjør UEFA seg til latter. Dette har jeg aldri vært med på før, sa Lundh da trekningen ble vist på svensk tv.

– Dette vil påvirke troverdigheten til turneringen. Dette skjedde direkte på tv, skriver Manchester United-kjenner Mark Ogden på Twitter.

Dette var oppgjørene som først ble trukket på feilaktig vis:

Red Bull Salzburg – Liverpool

Manchester United – Paris Saint-Germain

Benfica – Real Madrid

Villarreal – Manchester City

Atlético Madrid – Bayern München

Inter – Ajax

Sporting – Juventus

Chelsea – Lille