Det unge stjerneskuddet Alexander Steen Olsen kjørte en fantastisk andreomgang og klokket inn den nest beste tiden for dagen.

Det holdt til 4. plass. Unggutten lå an til pallplass lenge etter å ha kjørt seg opp helt fra 17. plass, men den plassen røk helt på tampen da Loic Meillard tok seieren foran landsmann Gino Caviezel.

– Han gjør som han har gjort i det siste. Veldig trygge, fine første omganger også klinker han til i andre omgang med litt mer risiko, og da ser du hva som bor i han. Han topper det i dag, sa NRKs ekspertkommentator Lars Elton Myhre.

Kun Meillard gjenstod da Steen Olsen lå på tredjeplass.

HOLDT IKKE: Etter å ha ligget på 3. plass etter første omgang holdt det ikke til pallplass for Henrik Kristoffersen. Foto: ERWIN SCHERIAU / AFP / NTB

Kanonomgangen gjorde at Steen Olsen også passerte Henrik Kristoffersen som etter en meget solid førsteomgang lå på tredjeplass. 28-åringen kjørte en mye svakere andreomgang og endte på 5. plass.

Kristoffersen er imidlertid svært imponert over det Steen Olsen leverte.

– En veldig bra andre omgang. Han kjører veldig fint teknisk. Det er litt synd at han ikke er på pallen. Han hadde egentlig fortjent det i dag. Men det kommer. Han har så mange muligheter, sa Kristoffersen til TV 2.

Lucas Braathen fikk det ikke til å stemme og endte på 10. plass. Det var knyttet store forventninger til 22-åringen etter tirsdagens tredjeplass, men det satt ikke på dag to.

Braathen lå på 13. plass etter første omgang, og kjørte bedre i andreomgang, men ikke nok til å ta nok en pallplass.

Aleksander Aamodt Kilde i sin 200. verdenscupstart med en sjelden opptreden i Schladming klarte en imponerende 8. plass. Atle Lie McGrath kjørte ut i andreomgang.