Gamst hevder Magnus Andersen er tilbudt Alta i sommer. TIL bekrefter dialog

Magnus Andersen har vært i TIL siden 2011. Nå vurderer klubben å slippe han videre.

Magnus Andersen kan være på vei bort fra TIL. Magnus Andersen kan være på vei bort fra TIL. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

TIL møter Alta og tidligere TIL-profil Morten Gamst Pedersen til andre runde i cupen søndag. I den forbindelse hadde NRK Troms og Finnmark på fredagens ettermiddagssending besøk av både «Gamsten» og en annen tidligere TIL-spiller, Hans Norbye.

I løpet av sendingen kom Gamst med en oppsiktsvekkende uttalelse.

– Magnus Andersen er jo blitt tilbudt til Alta fra TIL, fortalte Gamst Pedersen til lytterne.

iTromsø har vært i kontakt med Gamst Pedersen, som ikke ønsker å utdype sitatet fra sendingen.

Andersen kom til TIL fra nettopp Alta foran 2011-sesongen, og står med 275 kamper og 45 mål for Gutan. Det gir han en åttendeplass på adelskalenderen over spillerne med flest kamper for TIL.

Midtbanespilleren er også mestscorende for TIL i Europa med ni scoringer.

Denne sesongen har det imidlertid blitt minimalt med spilletid for 35-åringen, som kun har tre korte innhopp i Eliteserien hittil. Øksfjordingen kunne imidlertid notere seg for to målgivende pasninger på tjue minutter i sitt innhopp i 11–0-seieren mot Skånland.

Morten Gamst Pedersen kan igjen bli lagkamerat med Magnus Andersen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Bekrefter dialog

TILs Team manager, Lars Petter Andressen, bekrefter at det er en dialog mellom TIL og Alta om midtbanespilleren.

– Magnus er på utgående kontrakt, har ikke fått så mye spilletid for oss og vil helt sikkert være interessant for Alta. Vi har en fin dialog med Alta og da er det naturlig at Magnus er en del av den dialogen sier Andressen og legger til at dette ennå ikke er diskutert med Andersen selv.

– Magnus har helt sikkert flere gode fotballår foran seg, så dette handler mest om hva Magnus selv ønsker, sier TILs Team manager.

Betyr det at dersom Andersen ønsker å spille for Alta i høstsesongen, så vil man finne en løsning?

– Om dette er noe han ønsker skal vi selvsagt se på det, avslutter Andressen.

– Har oversikt over våre gutter

Sportslig koordinator i Alta IF, Alexander Johansen, sier følgende om en mulig Alta-retur for Andersen:

– Vi har jo oversikt over våre gutter som er rundt omkring. Magnus har ikke fått spille så mye denne sesongen, og da er det naturlig at vi sjekker status, så får vi se hva som skjer. Vi prater med TIL om forskjellige ting, men med Magnus så er det i startfasen. Vi håper at alle våre tidligere spillere, eller spillere fra området, kommer tilbake hit, så får vi se om det blir denne sesongen, neste sesong eller sesongen etter det for Magnus sin del, sier Johansen.

Vil dere diskutere dette med TIL etter cupkampen i morgen?

– Vi kommer sikkert til å ta en prat med TIL etter kampen ja, om flere ting, avslutter Alexander Johansen.

Magnus Andersen selv er kortfattet om en mulig overgang.

– Jeg la merke til at det ble sagt, men har ikke hørt noe om det fra TIL og har ikke noe mer å si om det, sier Andersen.

Andersen står med 81 kamper og 15 mål for Alta, og nå kan det altså bli flere scoringer i den blå og gule drakta for TIL-legenden.