På herresiden har nå kun Roar Ljøkelsøy (syv) vunnet flere verdenscuprenn i en og samme sesong (03/04) enn Graneruds seks. Granerud var 2,4 poeng foran landsmann Daniel André Tande.

Ole Bremseth vant seks ganger i 1981/82-sesongen i verdenscupen. Første sesong hvor man hadde verdenscup i hopp var i 1979/80.

– Det har vært fem renn på rad uten seier nå, så det føles godt å vinne igjen, smiler Granerud etter sin sjette verdenscupseier.

– Stort, sier hopptrener Alexander Stöckl til NRK og legger til: – Han er den mest konstante hopperen. Han er helt der i toppen, og når andre svikter litt av og til, er han dønn stabil.

Egner Granerud har med solid margin vært den beste norske hopperen denne sesongen. Daniel André Tande har vært ustabil den siste tiden, og hadde sist en 44. plass lørdag. Søndag smalt han imidlertid til med et godt hopprenn da han etter den første omgangen lå på en andre plass, kun med Halvor Egner Granerud foran seg. Slik så det også ut på listen etter den andre omgangen.

JUBEL: Halvor Granerud etter 2. hoppet. Foto: RONALD WITTEK / EPA

– Det var en fantastisk dag i hoppbakken. Guttene leverer på høyt nivå, sier Stöckl

For Tandes del har han ikke jublet for seier siden Ruka i november 2019. Forrige pallplassering Tande hadde var i Lahti i februar i fjor. Da endte nordmannen på en tredjeplass.

– Jeg er spesielt fornøyd med Daniel som klarer å snu det. Han har vært konstruktivt og jobbet bra, sier hopptreneren

Det var generelt sett en god første omgang fra de norske hopperne med unntak av Johan Andre Forfang som ikke gikk videre til finalen. Med de to norske i tet, hadde også Marius Lindvik et godt hopp og lå som den femte beste hopperen etter første omgang.

Lindvik klinket også til med et hopp på 137 meter i den andre omgangen og sikret seg med det en femteplass.

Robert Johansson klarte ikke å prestere helt på topp, og det endte med en helt middels dag for han. Etter første omgang var han på 20. plass. Han endte også på nedre halvdel etter den andre omgangen.