Dagen før Molde-kampen kunngjorde TIL-trener Gaute Helstrup troppen, som inneholder én overraskelse.

19 år gamle Simen Henriksen erstatter Runar Espejord (25) som er ute i fire uker etter skaden han pådro seg i Bodø/Glimt-kampen.

– Så fremst ingenting skjer så blir det én endring, det er Runar Espejord ut og Simen Henriksen inn. Så blir Simon Thomas kanskje klar, sier Gaute Helstrup til iTromsø.

– Bra spiller

Magnus Andersen, Adam Örn Arnarson og Runar Espejord er skadet og Helstrup har få betenkeligheter med å gi den ukjente 19-åringen en plass på benken.

– Simen har trent med oss et par måneder nå og gjort det fint. Han har et fint steg, og er en bra offensiv spiller. I tillegg en ganske allsidig spiller, som har spilt i flere posisjoner hos oss på treningene, sier Helstrup.

Det var midt i onsdagens økt at 19-åringen fikk en beskjed om at han er en del av TIL-troppen til årets første hjemmekamp.

– Ja, det stemmer at jeg er med. Jeg fikk vite det i stad midt under treningen, så jeg er glad for det. Jeg håper selvfølgelig jeg kommer inn. Det er ikke noe jeg forventer, men jeg håper det, og det er stort bare å være med. Det blir en artig opplevelse, sier Simen Henriksen til iTromsø etter onsdagens økt.

Vært med siden januar

Henriksen som er siste års elev på NTG og fylte 19 i mars, har vært med TILs A-lag mer eller mindre siden midten av januar.

– Jeg var skadet en liten uke og nede på B-laget igjen en svipptur, men har vært med A-laget igjen siden jeg ble frisk, så det har vært veldig bra for meg, sier Henriksen, som har spilt på TIL siden han gikk i 7.-klasse.

Han sto igjen på økten med et en rekke av de yngre spillerne som trener jevnlig med A-laget, der flere av de har fått A-lagsdebuten, som Tobias Hafstad, Jesper Robertsen og Runar Norheim.

– Når du ser treneren gi de yngre muligheten, gir det jo et håp til andre. Det gir motivasjon til å stå på og jobbe hardere og faktisk kan ha trua på at man får komme inn.

Han er også enig med trener Helstrup om at han er en allsidig spiller.

– Jeg kan spille «tier», indreløper, men også vingback kan være en mulighet. Jeg er fleksibel, sier 19-åringen.