Kampen var bare syv minutter gammel da Norheim tuppet inn 1–0 fra kort hold. Til tross for noen gigantiske sjanser Tromsøs vei, ble nettkjenningen stående som kampens eneste.

– Det er en fantastisk følelse. En følelse som ikke kan beskrives. Matchvinner og tre poeng, det er en veldig deilig følelse, sier Norheim til Discovery+.

Dermed fortsetter Tromsøs sterke form på «Fort Alfheim». Onsdagens seier er deres fjerde strake på hjemmebane. Bare Sarpsborg 08 har slått dem på Alfheim denne sesongen.

Tromsø ligger nå på åttendeplass, med åtte poeng ned til Sarpsborg 08 på kvalikplassen. Strømsgodset er nummer syv på tabellen, to poeng foran Tromsø.

Strømsgodsets målvakt Viljar Myhra ser ballen i nettet etter at Runar Norheim ga hjemmelaget ledelsen 1–0  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Ettersom Tromsø måtte klare seg uten Ruben Yttergård Jenssen og Eric Kitolano grunnet suspensjoner, valgte trener Gaute Helstrups å gi 17 år gamle Runar Norheim debuten fra start i Eliteserien.

Midtbanespilleren, som for to år siden ble tidenes yngste TIL-spiller da han debuterte i OBOS-ligaen 15 år og 217 dager gammel, grep sjansen med begge hender og scoret etter bare syv minutter.

Niklas Vesterlund slo ballen flatt inn fra siden. I boksen var Norheim først på ballen og tuppet inn 1–0 fra kort hold.

Det gjør Norheim til Tromsøs yngste målscorer på øverste serienivå, 17 år og 198 dager gammel.

Tromsø vant 4–3 mot Rosenborg i sist serierunde. Se høydepunktene fra den kampen her.

– Det er kanonartig. Runar er en veldig god spiller som kommer til å bli veldig mye bedre. Nå hadde vi lokale August sist, og nå lokale Runar. Det er gøy, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til Discovery+.

Sist serierunde scoret August Mikkelsen (21) to mål da Tromsø vant 4–3 mot Rosenborg.

– Dette må han bare nyte. Det er en herlig følelse for ham og noe han har fortjent. Han har vært god i en lengre periode, men slitt med skader. Nå har han fått kroppen på plass. Han er et fantastisk talent, sier Mikkelsen om lagkameraten.

Runar Norheim jubler etter at han ga hjemmelaget ledelsen 1–0  Det gjør Norheim til Tromsøs yngste målscorer på øverste serienivå, 17 år og 198 dager gammel. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Hjemmelaget hadde flere svære sjanser til å øke ledelsen, men svake avslutninger og en solid Viljar Myhra i Strømsgodset-målet gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 1–0. Det ble også sluttresultatet etter en ganske sjansefattig annenomgang.

Tromsø gjester Haugesund i neste serierunde, mens Strømsgodset tar imot Aalesund.