– Liverpool er underdog nå. Presset er på United så fort de er foran. Det er en ekstrem motivasjon for Liverpool. Det er perfekt å møte topplaget og kunne angripe. Å vinne en sånn kamp vil gi oss et løft på mange måter, sier Øyvind «Leo» Leonhardsen, tidligere Liverpool-spiller og nåværende Mjøndalen-assistent, til VG.

Som Solskjær er «Leo» fra Kristiansund, men det legges til side søndag klokken 17.30.

ERFARING: Øyvind Leonhardsen har vært med på å møte Manchester United som Liverpool-spiller. Foto: Malcolm Goy

– Jeg heier på Ole Gunnar, og er stolt av at en fra samme sted er manager i en så stor klubb. Men jeg spilte også mot ham da han var spiller i United, og jeg holder med Liverpool. Denne kampen får det være greit at han taper, men de har kanskje en sjanse mot Liverpool nå, sier Leonhardsen, som tror på en åpen kamp.

Seieren mot Burnley sendte Manchester United til toppen av tabellen etter 17 av 38 runder. Liverpool ligger tre poeng bak.

– Jeg er veldig imponert over Solskjær. Vi skal være stolte av en trenerkollega som utmerker seg i en av verdens beste ligaer, sier Erland Johnsen, som spilte i Chelsea i åtte år.

Solskjær og United har reist seg etter en håpløs start. Laget tapte tre av de første seks seriekampene. Siden har det blitt ni seirer og to uavgjorte.

– Jeg synes Solskjær har vært flink til å holde hodet kaldt og ikke latt seg rive med hverken når det går dårlig eller bra. Det tror jeg er en viktig egenskap. Det blir mange klisjeer med «en kamp om gangen» og «ingen leser tabellen på vinteren», men det ligger mye bak det. Det er mange lovord som man kan si om Ole Gunnar nå, sier Johnsen.

Jamie Carragher, tidligere Liverpool-bauta og nåværende Sky Sports-ekspert mener kampen er viktigere for Liverpool enn United.

– Jeg tror folk fortsatt tenker at United vil slite borte og at Liverpool fortsatt har en fordel, men hvis United vinner på Anfield vil det sende sjokkbølger, uttaler Carragher til Sky Sports.

Før storkampen er det Solskjærs menn som er i klart best form. Manchester United har tatt 13 av 15 mulige poeng på de siste fem kampene, mens skadeplagede Liverpool har tatt åtte poeng.

– Jeg tror ingen sier at Manchester United kommer til å vinne ligaen, men faktum er at de er i tittelkampen... Wow, jeg hadde aldri forestilt meg det, sier Gary Neville, tidligere United-back og ekspert, til Sky Sports.

United og Liverpool er langt fra de eneste som kjemper i toppen – bare se tabellen under: