VIKING-BRANN 3–1

SR-BANK ARENA: Viking fikk en pangstart på sesongen da de slo Brann i serieåpningen hjemme i Jåttåvågen.

Det var dette trenerduoen Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim hadde drømt om før kampen.

Viking spilte ut Brann før pause og burde scoret både to og tre ganger. Men til pause sto det 1–1. Samuel Fridjonsson scoret Vikings første mål i kampen da han sendte de mørkeblå i ledelsen etter 19 minutter.

Veton Berisha og et Brann-selvmål fikset tre poeng på direkten for de mørkeblå.

Veton Berisha og Samuel Fridjonsson feirer førstnevntes scoring i 2. omgang. Foto: Carina Johansen

Sjansebonanza

Viking tok kommandoen fra start i Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims første offisielle kamp som Viking-trenere.

Veton Berisha ser ut til å ha fått kapteinsansvaret i Viking. Spissen gikk i front med bindet rundt armen og fikk en stor mulighet allerede etter fem minutters spill. Men Brann-keeper Håkon Opdal reddet.

Sjansen kom etter at Viking vant ballen høyt i banen og gikk rett i angrep. Akkurat slik Viking skal spille.

Da hadde Viljar Vevatne allerede testet skuddfoten inne i Brann sekstenmeter etter to minutter. Avslutningen ble blokkert.

Etter snaut ti minutter fikk Fredrik Torsteinbø en kjempesjanse. Men Hundvåg-karen måtte vri seg i skuddøyeblikket og Brann-keeper Opdal reddet.

Etter kvarteret kom Vikings tredje store sjanse. Fredrik Torsteinbø dempet ballen på brystet og banket til. Ballen suste i tverrligger og over mål.

Veton Berisha fikk kampens første sjanse. Da scoret han ikke, men det gjorde han i 2. omgang. Foto: Jon Ingemundsen
Sondre Bjørshol og Fredrik Torsteinbø på besøk inne i Branns felt i 1. omgang. Foto: Jon Ingemundsen

Brann svarte

Sjansebonanzaen måtte gi uttelling. Brann ble spilt ut etter alle kunstens regler og var knapt over midten.

Og i det 19. minutt satt den for Viking. Joe Ball vant ballen på midten, satte fart på og dyttet Samuel Fridjonsson lekkert gjennom.

Islendingen satte ballen i mål og Viking hadde fått den starten på kampen de drømte om.

Ut fra sjanser og spill kunne og burde Viking ledet med både to og tre mål. Men noen dårlige mottak og litt ubesluttsomhet i avgjørende øyeblikk gjorde at det ble med det ene for Viking i 1. omgang.

I stedet utlignet Brann. Like før pause fikk bergenserne corner. Petter Strand slo inn, Daouda Bamba slo Fredrik Torsteinbø i duellen og headet inn utligningen.

TV-bildene viste at målet trolig burde av annullert. Branns Ruben Kristiansen så ut til å stå i offside i tillegg til at han holdt Vikings keeper i det ballen gikk mot mål.

Daouda Bamba utlignet for Brann like før pause. Foto: Carina Johansen
Viking-spillerne fikk akkurat den starten på sesongen de drømte om da de slo Brann på hjemmebane i serieåpningen. Foto: Carina Johansen

Kabran og Berisha

2. omgang startet rufsete sett med Viking-øyne. Et par elendige dødballer, oppjaget spill og pasningsslurv. I stedet for å få spillet til å glid langs bakken, ble det mer kjemping enn finspill.

Men etter 66 minutter stemte det for Viking igjen. Laget vant ballen på ny høyt i banen. Kevin Kabran slo Veton Berisha gjennom direkte. Og Berisha stormet mot Håkon Opdal.

Viking-kapteinen rundet keeper og trillet inn 2–1-ledelsen.

Da Brann hadde ballen lutt og Viking plutselig ble veldig lave, kom dagens angrep. Innbytter Herman Haugen var med i angrep og stakk fint ut til Fredrik Torsteinbø. Han svingte ballen inn foran mål.

Der – i en mølje av spillere – var en Brann-spiller sist på ballen. Viking opp i 3–1.

Brann var aldri i nærheten av å komme tilbake i kampen. De mørkeblå vant fullt fortjent.

PS! Nykommer Shayne Pattynama var med i kamptroppen for Viking. Nederlenderen slapp ut av karantene torsdag og trente med Viking fredag og lørdag. Zlatko Tripic er i karantene og er ikke klar for spill før tidligst mot Tromsø 16. mai.

Bjarne Berntsen var på plass på SR-Bank Arena for å følge Viking i serieåpningen. Foto: Jon Ingemundsen

Kampfakta

Viking-Brann 3–1 (1–1)

Eliteserien, 1. serierunde

SR-Bank Arena, 600 tilskuere

Sjanser: 6–2

Mål: 1–0 Samuel Fridjonsson (19), 1–1 Daouda Bamba (42), 2–1 Veton Berisha (66), 3–1 selvmål (81)

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget

Gult kort: Kristoffer Løkberg, Viking, Kristoffer Barmen, Brann

Viking (4–2–3–1): Iven Austbø – Sondre Bjørshol (Herman Haugen fra 76), Henrik Heggheim, Runar Hove, Viljar Vevatne – Kristoffer Løkberg, Joe Bell – Fredrik Torsteinbø, Samuel Fridjonsson (Harald Nilsen Tangen fra 69), Kevin Kabran (Sondre Auklend fra 88) – Veton Berisha.

Brann (4–3–3): Håkon Opdal – Ole Didrik Blomberg, Vegard Forren, Ruben Kristiansen, Thomas Grøgaard – David Wolfe (Mathias Rasmussen fra 82), Petter Strand, Kristoffer Barmen – Robert Taylor, Daouda Bamba, Filip Delaveris.