Casper (21) har vært mest på TIL-benken i vår. Et Bodø/Glimt-valg kan avgjøre hvor han spiller i høst.

Casper Øyvann er høyaktuell for et utlån de neste ukene. Et scenario som inkluderer en lagkamerat kan endre på det.

VIL HA SPILLETID: Casper Øyvann (nummer tre fra høyre) vil trolig lånes ut fra TIL denne høsten. Her fra kampen mot Skånland i cupen sist lørdag. VIL HA SPILLETID: Casper Øyvann (nummer tre fra høyre) vil trolig lånes ut fra TIL denne høsten. Her fra kampen mot Skånland i cupen sist lørdag. Foto: Odd Leif Andreassen / Harstad Tidende

TIL signerte to 21-årige midtstoppere foran returen til Eliteserien. Casper Øyvann ble hentet fra TUIL på permanent basis. Isak Helstad Amundsen på sin side, kom på lån fra Bodø/Glimt, i sutgangspunktet ut sesongen.

Mens Helstad Amundsen har vært fast inventar i et ikke altfor solid TIL-forsvar hittil i sesongen, har Øyvann måtte nøye seg med seks innhopp i Eliteserien så langt. Han startet også cupkampen mot Skånland forrige helg.

Nå kan et utlån bli aktuelt for det 21-årige stoppertalentet, som har fått enda tøffere konkurranse etter at det ble klart at TIL henter den tidligere Kristiansund-stopperen Christophe Psyche på en kontrakt ut sesongen.

Interesse fra både første- og andredivisjon

Team manager i TIL, Lars Petter Andressen, sier følgende om situasjonen til Bodøværingen.

– Det er ikke tatt noen endelig avgjørelse rundt han, vi vet nok mer i løpet av noen dager. Det er klubber både i OBOS-ligaen og i andredivisjon som har forhørt seg. Vi vurderer situasjonen fortløpende, sier Andressen.

Når det gjelder Helstad Amundsen, er TIL forberedt på at Glimt kan benytte seg av muligheten til å hente 21-åringen tilbake til Aspmyra. Glimt har et tøft program med kamper både i Europa og hjemlig serie, og det kan tenkes at klubben derfor vil ha en bredere stall foran travle høstmåneder.

Glimt-trener Kjetil Knutsen uttalte også etter seieren mot Valur Reykjavik torsdag kveld, at klubben skal forsterke stallen foran høstsesongen.

– Vi har ikke hørt noe fra Glimt om at de vil gjøre det, men det kan skje. De har et vindu i august der de har den muligheten. Jeg husker ikke eksakt, men det vinduet er kortere enn det ordinære overgangsvinduet, sier Andressen.

Dermed kan en scenario bli at dersom Amundsen returnerer, så vil TIL ikke ønske å sende Øyvann ut på lån. Men Andressen poengterer at det ikke nødvendigvis blir sånn.

– Det handler om det totalsituasjonen og det er ulike faktorer som spiller inn. sier TILs team manager.

Kun klubber i 1-.divisjon aktuelle

Casper Øyvann sier følgende om egen situasjon.

– Jeg vet at det er en dialog mellom TIL og agenten min, men tror vel ikke at det det er noe nært forestående, sier Øyvann, som er tydelig på at det kun klubber i 1.-divisjon er aktuelle.

– Ja, jeg føler jeg har vist meg frem i andredivisjon allerede, sier Øyvann, som imponerte for TUIL nettopp der i fjor.

Midtstopperen er åpen for et utlån, men understreker samtidig at han trives godt i TIL, selv om det har blitt begrenset med spilletid.

– Jeg vil spille mest mulig og skulle gjerne spilt mer hittil i sesongen. Samtidig så har jeg en fin treningshverdag og får trent godt, så er det ikke slik at jeg må på lån for å utvikle meg, sier Øyvann.

Er du skuffet over at du ikke har fått spille mer eller var det som forventet i dewn første sesongen?

– Nei, egentlig ikke. Jeg kom jo fra andredivisjon, så slik sett er det som forventet og jeg får være fornøyd med å ha fått debuten i Eliteserien og noen innhopp der. Jeg kom hit i en utfordrerposisjon og føler absolutt ikke at jeg har gjort noe dårlig valg med å komme hit, sier Øyvann, som ikke har reflektert noe særlig over at hans egen fremtid på kort sikt kan avhenge av hva som skjer med Helstad Amundsen.

– Det kan jo hende, jeg vet ikke hvordan det er med skader i Glimt og hvordan de tenker. Det er uansett ikke noe jeg kan kontrollere, avslutter Casper Øyvann.