Kort om saken

  • Norge møter Tyskland i OL fredag (sendes 14.30 på Discovery+).

  • Ni av Norges spillere bor i Tyskland.

  • Derfor er kampen ekstra viktig å vinne, mener Petter Øverby.

Tyskland-Norge fredag er en viktig OL-kamp, men også mye mer.

9 av de 15 spillerne i Norge-troppen spiller nemlig i tysk Bundesliga.

– Kampen er så viktig, sier linjespiller Petter Øverby, som til daglig spiller i Erlangen.

– Det er så mye lettere å komme tilbake til hverdagen om vi vinner over dem. Det er den desidert viktigste kampen i gruppespillet for veldig mange av oss, fortsetter han.

– En spesiell mentalitet.

Harald Reinkind spiller i Kiel. Han er enig med Øverby.

– Det er en kamp som betyr mye for begge lag. Det blir ekstremt viktig, sier Reinkind, som er lagkamerat med de tyske landslagsspillerne Hendrik Pekeler og Steffen Weinhold.

Harald Reinkind møtte pressen i OL-landsbyen torsdag. Fredag møter han Tyskland, landet han bor i. Foto: Lise Åserud, NTB

Reinkind er blitt godt kjent med den tyske håndballkulturen.

– Den er beintøff. Det er en spesiell mentalitet. De går hardt til verks i alt de gjør og prøver å male motstanderen i senk. Vi kommer til å møte et veldig fysisk lag, som er bra bakover, sier Reinkind.

Må forbedre én ting

Selv om mange av spillerne kjenner tysk håndball ut og inn, gir ikke det Norske en fordel, mener landslagstrener Christian Berge.

– De kjenner oss like godt. Det blir det samme. Det er både en fordel og en ulempe, sier Berge.

Han og assistent Børge Lund bruker hver ledige time til å analysere Tyskland. De har spesielt fokus på hvilke prinsipper Tyskland følger i forsvar.

– Hva er det viktigste for dere?

– Det er å være stabile i 60 minutter. Det er viktig for oss. Vi kan ikke ha de periodene hvor vi taper 5- eller 6-0, der vi misser for mye. Vi må ha bedre scoringsprosent på de gode sjansene, sier Berge rett før han går videre til spillermøtet.

Med seier vil Norge trolig havne blant de tre beste i gruppen. Da unngår de i så fall laget som vinner gruppe B. Tyskland er i en mer prekær situasjon. De risikerer å ryke ut om de taper for Norge fredag.