På onsdagens kongress i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), ble et nytt styre valgt. Elleve kandidater kjempet for syv åpne plassene.

SISTE: Danske Jesper Møller ble valgt i motsetning til Lise Klaveness.

Hvert land hadde syv stemmer, og «tradisjonen» er at nordiske land støtter hverandre på slike kongresser.

Sveriges nye fotballpresident Fredrik Reinfeldts sa til Ekstra Bladet at de vil stemme på både Møller og Klaveness.

Mens TV 2 erfarte mandag at Danmarks Jesper Møller ikke ville stemme på Norge, skrev Ekstra Bladet tirsdag at det derimot er planen for DBU.

Men hverken Møller eller Klaveness ville før onsdagens valg svare den danske avisen Berlingske på om de skal stemme på hverandre.

Overfor Ekstra Bladet gikk Norges landslagstrener Ståle Solbakken hardt ut mot Møller tidligere i uken.

– Lise har gjort mer og satt et tydelig preg og satt et tydelig preg på de internasjonale problemstillinger som UEFA og FIFA har kjempet i flere tiår. Hun har gjort mye mer på den korte tiden hun har vært president enn Jesper Møller har gjort i hele sin regjeringstid. Vår tid trenger typer som Lise. Hun der moderne, handlekraftig og i takt med tiden. DBU må da også kunne se forskjellen, sa Solbakken.

Møller avviste på sin side at det er splittelse mellom de nordiske landene.

– Jeg har vent meg til at pressen bygger opp noen ting, sa Møller til Berlingske.

Han sier videre at «det er ingen problemer».

– Det viktigste for meg er at det ikke går ut over det politiske arbeidet, og det har jeg ikke gjort, sa Møller.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen sier dette onsdag ettermiddag om deres sak om at DBU ikke ville støtte Klaveness.

– Vår publisering mandag var gjennomtenkt og veloverveid, og vi har ingen grunn til å tvile på innholdet. Dette er en sak vi har jobbet med over tid og med et bredt kildeutvalg. Vi var nøye på å presisere at dette var et nå-bilde. Så er det slik at ting kan snu fort i idrettspolitikken, sier Hagen til VG og fortsetter:

– Det har det åpenbart gjort her, etter at de nordiske landene fikk muligheten til å snakke sammen i Lisboa, og dele skuffelsen over EM som glapp. Så dette er en uproblematisk utvikling i saken. Journalistikken her står uansett fjellstøtt, selv om noen nå er ivrige etter å skrive om historien.

Lise Klaveness innrømmet at det er en spesiell situasjon med to kandidater fra Norden som kjemper mot hverandre.

– Det skaper spenning og det skaper spenning i mediene, sa Klaveness til Berlingske.

Tirsdag satt Møller og Klaveness to ved siden av hverandre da Nordens felles søknad om fotball-EM for kvinner i 2025 ble tapt til Sveits.