Mandag ettermiddag gikk Clas Brede Bråthen inn dørene på kontoret til hoppsponsor Lundin, like ved Lysaker stasjon. Der skulle han, etter hva VG får opplyst, gi sin versjon av konflikten som har preget Hopp-Norge de siste tiden.

Noen timer tidligere var det et møte mellom representanter for skiforbundets ledelse, hoppkomiteen, sponsorer og landslagsledelsen for å diskutere konflikten rundt kontraktsforlengelsen til Bråthen, også på Lysaker hos Lundin Energy Norway, som er et olje- og gasselskap.

Da han kom ut av møtet, kvart over fem, ønsket han ikke å svare konkret på hvem som var til stede på møtet til VG, TV 2 og NRK, som hadde samlet seg utenfor kontoret.

– Jeg tror ikke jeg kan gå inn på det, men jeg vet ikke om jeg har full oversikt heller, sier han til VG.

– Hvor lenge har møtet vært planlagt?

– Det har ikke vært så veldig lenge. Det kom vel opp i løpet av dagen i dag.

– Kom det opp som en respons på at du ikke var på møtet tidligere i dag?

– Det kan jeg ikke si noe om, for jeg vet ikke. Jeg møtte bare opp her, og skulle innover likevel, så det passet, sier Bråthen.

– Hvis sponsorene stiller et ultimatum om at de vil trekke seg ut hvis du ikke får fortsette, vil du støtte det?

– Det har jeg ikke noe ønske om å forholde meg til, sier Bråthen, som videre svarer at han ikke har fått noen signaler rundt et mulig sponsorultimatum.

Sportssjefen opplever å ha støtte fra sponsorene.

– Jeg har ikke noe som tyder på noe annet. Jeg føler at hoppfamilien (partnerne) er en familie og i en familie hjelper vi hverandre. Akkurat slik føler jeg at dette har vært, sier Bråthen i intervjuseansen.

På spørsmål om han opplever at man nå er nærmere en løsning, svarer han først at man er det fordi «tiden går», før han legger til:

– Etter å ha pratet med partnerne våre og basert på det jeg hører i andre sammenhenger, så føler jeg jo det (at man er nærmere en løsning), for man har i hvert fall begynt å prate med hverandre i litt større grad.

– Har du tro på en løsning, spør TV 2.

– Ja, det har jeg trodd på hele tiden, svarer Bråthen.

Etter det første møtet mandag var landslagssjef Alexander Stöckl klar på at sponsorene ønsker at Bråthen skal fortsette.

– Dette var positivt. Nå satt alle som er involvert i den prosessen - med unntak av Clas - rundt bordet. Så er vel neste steg at han får muligheten til å komme med sin versjon. Vi mener det er avgjørende for oss å ha han med spesielt i den sesongen som er. Det er krevende nå når man ikke vet hva som vil skje. Det blir mye lettere om vi får en avklaring - jo fortere, jo bedre, for dette er krevende for alle, sa landslagssjef Alexander Stöckl etter møtet.

– Sponsorene er veldig glad for å ha Clas Brede Bråthen og jeg tror at det ønsket om å ha ham med videre er sterkt. Mitt håp er at det blir en dialog med Clas og Hoppkomiteen igjen, sa Stöckl mandag formiddag.

VG kjenner også til at flere sponsorer fortsatt står fullt og helt bak Bråthen etter dagens første møte.

Det ble dog ingen avklaringer eller løsninger på konflikten etter dette første møtet. Skipresident Erik Røste var også svært ordknapp.

– Vi har hatt et konstruktivt møte og vi er enige om at vi skal møtes igjen. Jeg ønsker ikke å gå inn i denne saken nå. Det er en sak som håndteres internt og det ber jeg om respekt for, sa Røste.