– Man trenger ikke si så mye. Det er bare å se kampen om igjen – og stort sett alle andre kamper om igjen. Han bare flyter rundt og gjør ting som få andre kan. Det er en nytelse å se på, sier Vålerenga-kaptein Jonathan Tollås Nation til VG om Sahraoui etter 3–1-seieren mot Stabæk.

Angrepsspilleren, som i sommer fylte 20, spant rundt med forsvarene til Stabæk. Denne gang i ny posisjon som høyrekant.

– Han er veldig god, og det er gledelig at han er det på høyrekant. Det er en posisjon som har vært vanskelig etter Aron Dønnum dro. Vi har fått jobbet veldig lite på treningsfeltet med det, men han tok det med begge hendene og var veldig god, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Han sier at Sahraoui kommer til å bli høyrekant utover høsten. Det eneste som manglet mot Stabæk var mål. Avslutningene er det Vålerenga-sjefen mener Sahraoui har mest å gå på.

– Det er det han må knekke for å være helt «top-class», men da beholder vi ham ikke lenge, sier Fagermo.

TRUSSEL: Osame Sahraoui skapte flere sjanser mot Vålerenga. Foto: Javad Parsa

Sahraoui selv sier han øver på avslutningene hver eneste dag, og mener skuddfoten egentlig «er der».

– Jeg synes jeg leverte bra. Jeg prøver å være meg selv hele tiden. Det fungerte i dag. Eneste minuset er at jeg ikke scoret, sier 20-åringen.

Tollås Nation ser enkelte likheter mellom superstjernen Lionel Messi og Sahraoui i spillet.

– Potensialet er skyhøyt. De tekniske tingene han varter opp med, er ut av en helt annen er verden. Han har ikke så voldsom fysikk, men han er sterk i kroppen med lavt tyngdepunkt. Uten sammenligning for øvrig, så er det litt som med Messi. Han smetter unna, og det er det samme Osame, sier Tollås Nation og legger til:

– Fortsetter Osame utviklingen han har hatt, vet jeg ikke hvor taket er.

Vålerengas midtbanespiller Tobias Christensen sier dette om Sahraoui:

– Osame er – i dag igjen – fryktelig god. Han kan bli så god han bare vil. Han har noen ferdigheter som jeg ikke har spilt med tidligere, særlig med tanke på å dra av folk. Han er utrolig god og veldig deilig å spille sammen med.

Tirsdag ble Sahraoui tatt ut i Leif Gunnar Smeruds U21-landslagstropp som skal møte Østerrike og Estland i EM-kvalifisering henholdsvis 3. og 7. september. Sahraoui har vært tatt ut i U21-troppen tidligere, men har fortsatt til gode å ha kommet på banen for Norge. Han har også vært tatt ut på G19-samling, men står altså foreløpig uten aldersbestemte landskamper med flagget på brystet.

VG+ Sport viser U21-landskampen:

Fredag 3. september: Norge - Østerrike (U21, EM-kvalik). Kampstart 18.00 Se alle U21-kampene som sendes på VG+ Sport framover her