TIL-Vålerenga 1–1 (0–0)

TIl tok en svært viktig seier borte mot Mjøndalen sist, og jaktet sesongens første trepoenger hjemme da Vålerenga kom på besøk til Alfheim søndag. Gaute Helstrup startet med de samme elleve som sikret tre poeng forrige helg.

TIL fikk den første målsjansen da Kent-Are Antonsen nesten fikk avsluttet på mål etter et innlegg fra Lasse Nilsen etter fire minutter. Moses Ebiye fikk også en god mulighet etter tolv minutter, men traff ikke mål.

TIL fortsatte å skape sjanser. Aller nærmest var August Mikkelsen da han traff stanga etter 37 minutter. Kent-Are Antonsen var også nær ved å sette returen i mål. Moses Ebiye fikk en mulighet på hodet like etterpå for et TIL-lag som absolutt burde ha ledet til pause.

Det skulle ikke ta mer enn fire minutter av den andre omgangen før TIL misbrukte nok en stor mulighet. Eric Kitolano avsluttet utenfor fra meget god posisjon etter et flott innlegg fra Ebiye. Tjue minutter ut i omgangen skulle TIL ta en meget fortjent ledelse. Moses Ebiye sendte Gutan i ledelsen etter lekkert forarbeid av Ruben Yttergård Jenssen.

Vålerenga skapte ikke mye, men skulle likevel utligne kvarteret før slutt. Målscorer var Henrik Bjørdal. Det endte 1–1 på Alfheim, og den første hjemmeseieren lar dermed fortsatt vente på seg for TIL

TILs neste kamp er borte mot Sandefjord om en uke.

Jacob Karlstrøm 4

Flott kamp mot Mjøndalen sist. Fikk lite å gjøre før pause mot et tamt VIF-lag, men var trygg de gangene han måtte i aksjon. På halvdistanse da VIF utlignet og gjorde det enkelt for Bjørdal å lobbe over ham.

Isak Helstad Amundsen 6

Del av et TIL-forsvar som hadde full kontroll på Vålerenga før pause. Pådro seg et unødvendig gult kort for en soleklar holding.

Anders Jenssen 6

Helten fra forrige helg hadde en god kamp i midtforsvaret. Vålerenga skapte lite, men fikk dessverre for TIL den scoringen som kostet TIL to poeng de hadde fortjent.

Jostein Gundersen 5

Ofte med høyt i banen for et TIL-lag som dominerte førsteomgangen. Defensivt hadde Gundersen og resten av TIL-forsvaret stort sett god kontroll. Stor mulighet da han fikk stå helt umarkert etter en corner, men headet svakt utenfor. God blokkering etter en time spilt.

Lasse Nilsen 5

Mye involvert, og to av Nilsens innlegg ga gode muligheter for Antonsen og Moses før pause. Hadde imidlertid også et par svake innlegg fra god posisjon. Fikk seg en skikkelig smell i hodet, men kom inn igjen etter lang tid på sidelinja for behandling. Ut med snaue tjue minutter igjen.

Tomas Olai Totland 5

TIL angrep mer på sin venstreside før pause, men det var Totlands innlegg som endte opp hos Mikkelsen, som traff stolpen. Kamp på det jevne avTotland, som ble fulgt av Chicago Fire fra tribuneplass.

Ruben Yttergård Jenssen 7

Trygg i pasningsspillet. Nær scoring på et skudd fra 18 meter tolv minutter etter pause. Nydelig forarbeid til 1–0!

Kent-Are Antonsen 5

Spilte sin nest siste hjemmekamp før kneoperasjon. To gode muligheter før pause, både etter fire minutter og på returen etter Mikkelsen stolpetreff. Ikke på sitt beste ellers med et par balltap, men la som vanlig ned en skikkelig innsats på midtbanen. Merkbart at Antonsen ikke er 100 prosent frisk.

Eric Kitolano 5

Kunne sendt TIL i ledelsen like etter pause. Tredje sist på 1–0. Tidvis god i andreomgangen da rommene ble større.

August Mikkelsen 6

Nær en perlescoring da han skrur ballen i stolpen. Fikk seg et par skikkelig smeller før pause, men kom seg på beina. God da han fant plass i mellomrommet, men det var også perioder der stortalentet ikke var spesielt synlig.

Moses Ebiye 7

Fikk et par gode muligheter i den første omgangen. Traff ikke med skuddet etter flott detalj i forkant etter tolv minutter, og headet utenfor fra god posisjon ikke lenge før pause. Flott innlegg til Kitolano like etter pause. Tjue minutter ut i andre omgang skulle det endelig lykkes for spissen da han sendte TIL i en meget fortjent ledelse. Ut i det 73.minutt.

Niklas Vesterlund

Inn for Nilsen i det 73.minutt. Umiddelbart på etterskudd da bortelaget utlignet.