Bergenserne var store favoritter mot Kongsvinger og innfridde forventingene.

– Nå ser Brann ut som den stormakten de skal være i Obos-ligaen, fastslår Petter Bø Tosterud i Max-studio.

– Brann har nå den trygghet som gjør at de skaper noe hele tiden. Det er et lag med selvtillit, fastslår hans kollega Freddy dos Santos.

Det startet med en klassescoring av «Kniklas» allerede i det tiende minutt. Niklas Jensen Wassberg smelte til på halvspretten og ballen gikk i mål via tverrliggeren. En scoring i superklassen.

– Jeg husker ikke så mye av det. Jeg fikk en lobb igjennom, og fokuserte bare på ballen. Det var veldig deilig å få et mål, sier Wassberg til bt.no.

Niklas Jensen Wassberg (i midten) hadde en perlescoring mot Kongsvinger. Bildet er hentet fra kampen mot KFUM Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Så økte Frederik Borsting til 2–0 før pause - etter pasning fra Aune Heggebø.

Men Martin Vinjor reduserte til 2–1 for Kongsvinger helt i starten av 2. omgang, og Brann var hardt presset i de dype skoger. Men en grov feil av KIL gjorde at Bård Finne kunne øke til 3–1 på slutten.

– Da ble det en kamp uten kontroll. En feberredning fra Mathias Dyngeland holdt oss inne i kampen, sier trener Eirik Horneland til bt.no.

Brann står nå med 23 mål på åtte seriekamper.

Ranheim snudde

Mange av Branns rivaler mistet poeng:

• Serieleder Mjøndalen spilte hjemme. Martin Rønning Ovenstad gjorde 1–0 etter slett forsvarsspill av Ranheim midtveis i 1. omgang. Men «3050» opplevde et bombardement fra trønderne som endte med at Ruben Alte utlignet til 1–1 på et kjempeskudd. Like etterpå ga Marcus Mehnert Ranheim ledelsen etter grusomt forsvarsspill hos Mjøndalen.

• Fredrikstad tok ledelsen ved Ludvik Begby, mens KFUM utlignet til 1–1 ved Tore Andre Sørås - like etter at de hadde blitt snytt for et klart straffespark.

– Svakt at han ikke ser den, sier Freddy dos Santos i Max-studio. Men KFUM var ikke ferdig med det: Sørås ga Oslo-laget ledelsen 2–1 med en fantastisk lobb fra langt hold. Vanligvis så sterke Håvar G. Jensen var på halvdistanse og rakk ikke tilbake til målstreken.

• Start fikk en marerittåpning da Gard Simenstad ga Raufoss ledelsen i det femte minutt, men to mål av Erik Schulze gjorde at Start ledet 2–1 ved pause. Den utleide Viking-backen Herman Haugen utlignet til 2–2 for skadeskutte Raufoss midt i 2.omgang.

• Sandnes Ulf tok en viktig seier da Espen Berger avgjorde på overtid mot Skeid, som hadde forsvart seg bra i drøyt 90 minutter.

• Stabæk, som også er på kvalik-plass foreløpig, var på Jæren-besøk, der det endte målløst mot Bryne.

• Sogndal hadde ingen problemer med bunnlaget Stjørdals/Blink.

Resultater:

Skeid – Sandnes Ulf 0-1 (0-0). Mål: 0-1 Espen Berger (90).

Bryne – Stabæk 0-0 (0-0)

Fredrikstad – KFUM Oslo 1-2 (1-0). Mål: 1-0 Ludvig Begby (2), 1-1 Tore André Sørås (53), 1-2 Sørås (68).

Kongsvinger – Brann 1-3 (0-2). Mål: 0-1 Niklas Jensen Wassberg (10), 0-2 Frederik Børsting (40), 1-2 Martin Vinjor (47), 1-3 Bård Finne (90).

Mjøndalen – Ranheim 1-2 (1-0). Mål: 1-0 Martin Rønning Ovenstad (20), 1-1 Ruben Alte (82), 1-2 Marcus Mehnert (84).

Start – Raufoss 2-2 (2-1). Mål: 0-1 Gard Simenstad (5), 1-1 Eirik Schulze (9), 2-1 Schulze (25), 2-2 Herman Haugen (64).

Stjørdals-Blink – Sogndal 1-3 (1-2). Mål: 0-1 Peter Godly Michael (9), 1-1 Sondre Stokke (25), 1-2 Fredrik Vinje (selvmål 40), 1-3 Jónatan Ingi Jónsson (49).

Åsane – Grorud 3-2 (0-0). Mål: 1-0 Kristoffer Stephensen (46), 1-1 Bjørn Martin Kristensen (56), 1-2 Nikolai Hristov (62), 2-2 Bjarte Haugsdal (86), 3-2 Ryan Doghman (88).