– Det var veldig hyggelig og rørende, takker den legendariske sykkelkommentatoren i en video publisert på TV 2s nettsider.

– Det burde ikke vært jeg som leser opp. Jeg begynner å grine med en gang, sier Paasche som i nesten 20 år kommenterte Tour de France sammen med Kaggestad for TV 2.

Han kom på overraskelsesbesøk på sykehjemmet leste opp begrunnelsen. Det brister for både prismottakeren og hans gode venn når prisen skal overrekkes.

– Det ble veldig spesielt. Emosjonelt, sier Paasche VG.

– Det viktigste for meg er at folk nå får vite at han faktisk har fått prisen, legger han til.

– Responsen jeg har fått på vegne av Johan er helt overveldende.

«Kunnskap, engasjement og humor i skjønn forening kjennetegner en mann som også har tung ballast som trener i toppidretten», skriver Norske sportsjournalisters forbund blant annet i sin begrunnelse.

PARHESTER: Johan Kaggestad og Christian Paasche sammen under Tour de France i 2009. Foto: Jan Solvang

– Det er mye takket være deg, svarer Johan Kaggestad når tårene renner hos Christian Paasche. Etter at kameraet var skrudd av hadde de to gamle parhesten en fin stund sammen, ifølge kommentatoren.

Også Aftenpostens mangeårige medarbeider Mette Bugge (70) ble hedret med ærespris under sportsjournalistenes konferanse i Bergen. Sportsjournalistenes «grand old lady» måtte gi seg etter fylte 70 år.

– Det er kanskje dumt å si det. Men jeg har aldri vært så god journalist som nå. Selvsagt ser jeg ikke på meg selv som den beste. Det finnes så mange gode, unge. Men jeg hvis jeg tar utgangspunkt i meg selv, så har jeg nettopp kompetansen, erfaringen, kildene og tilliten. De siste årene har jeg fått tatt den ut i fullt monn. Det var ikke slik da jeg var 30, sa Bugge til VG i fjor.