Sveitseren vant verdenscupen i alpint sammenlagt da Aleksander Aamodt Kilde valgte å stå over helgens to storslalåmrenn i Slovenia, og Marco Odermatt ser sulten ut etter nok en kule.

Med tre storslalåmrenn igjen av sesongen leder Odermatt storslalåmcupen med 100 poeng ned til Henrik Kristoffersen, og begge de to er med i seierskampen før finaleomgangen i lørdagens renn.

Odermatt leder med 53 hundredeler ned til slovenske Zan Kranjec, mens Kristoffersen er hundredelen bak hjemmehåpet.

Lucas Braathen har vunnet ett storslalåmrenn denne sesongen, men har et stykke opp til pallplassene etter førsteomgangen i Kranjska Gora. Han er 1,23 sekund bak Odermatt på åttendeplass.

– Det er utfordrende her. Det hjelper ikke at snøen er som den er. Det begynte å bli seigt inn mot mål, sier Braathen til Viaplay.

Rasmus Windingstad var på pallen sist det ble kjørt storslalåm, men måtte tåle en litt større feil lørdag og er 1,96 sekund bak Odermat på 13. plass.

Alexander Steen Olsen gjorde en lignende feil som Windingstad, og kom i mål en hundredelen og en plass foran lagkameraten.

Leif Kristian Nestvold-Haugen legger opp etter sesongen, og veteranen klarte å snike seg videre til finaleomgangen. I mål var han 3,56 sekunder bak Odermatt, noe som holdt til 26. plass.

Fabian Wilkens Solheim hadde derimot ikke marginene på sin side med tanke på en finaleomgang. Han endte på 33. plass, 3,78 sekunder bak Odermatt. Timon Haugan kjørte ut.

Hva skjer av sport denne helgen? I VGs nye sportskalender får du oversikten