Tidlig morgen norsk tid klinte Granerud til med et finalehopp på 126 meter under tunge forhold i Sapporo. Det sendte nordmannen som lå på en tredjeplass etter den første omgangen i ledelsen.

Igjen på toppen satt blant andre hjemmehåpet Ryoyu Kobayashi, som i OL-bakken fra 1972 fikk full klaff i sitt siste hopp.

Kobayashi satte nedslag på 130 meter og henviste Granerud til en foreløpig annenplass. Det skulle til slutt vise seg å bli en tredjeplass, da Dawid Kubacki som ledet etter den første omgangen ikke klarte å følge Kobayashi, men snek seg inn mellom japaneren og nordmannen med et hopp på 125,5 meter.

– Jeg forventet det ikke og ble veldig overrasket over seieren, sier Kobayashi i intervju med arrangøren.

For Kobayashi som står med hele 27. verdenscupseire før fredagens konkurranse i Sapporo gikk av stabelen, har sesongen vært en skuffelse.

Japanerens nest beste resultat før fredag var en syvendeplass i polske Wisla.

I hoppuka, som han vant forrige sesong, endte han på en skuffende 18. plass.

Lørdag skal hopperne på ny i aksjon i Sapporo. Kvalifiseringen starter 06.30 norsk tid og den første omgangen starter klokken 08.00.

Granerud som vant hoppuka tidligere i år, fulgte opp med å vinne det påfølgende verdenscuprennet i polske Zakopane forrige helg.

Av de seks norske hopperne kvalifisert for rennet fredag morgen var det kun Kristoffer Sundal Eriksen som ikke tok seg videre til finaleomgangen.

Daniel-André Tande ble nest beste nordmann på en niendeplass, mens Robert Johansson endte på en 12. plass. Bak dem fulgte Marius Lindvik på en 19. plass og Johann-André Forfang på en 25. plass.