Ranheim – Start: 1–1 (0–0): Etter tre svake kamper i innledningen, var det på tide å vise for Ranheim at laget kan makte å leve opp til målsettingen om å kjempe om opprykk til Eliteserien. Med et poeng hjemme mot Start overbeviste ikke helt.

Likevel var kapteinen meget godt fornøyd etter kampen.

– Følelsen er meget god. Dette er noe av det bedre vi har prestert i hele år. Vi har god kontroll, og vi svarer veldig godt på den utfordringen vi ga oss selv før kampen. Vi skulle slippe ned skuldrene og finne tilbake til vårt spill. Spiller vi slik resten av sesongen, så blir det et artig år. Og sannsynligvis blir det en del poeng også, sier Mads Reginiussen.

Solli synlig

Åpningen hjemme mot Start i kanonværet så ok ut. Sivert Solli kom flere ganger til gode innleggsposisjoner, men Ranheim maktet likevel ikke å sette opp reelle målsjanser de første ti minuttene.

Samme Solli jobbet frem Ranheims første mulighet i kampen etter 18 minutter. Markkryperen foran mål ga en dobbeltsjanse for Mads Reginiussen og Marcus Mehnert, men begge avslutningene gikk rett på Start-keeper Jonas Deumeland.

Det ble starten på en god periode for Ranheim. To minutter senere var Mads Reginiussen nær ved å prikke krysset fra distanse.

Snytt for straffe?

På et folketomt Extra arena var det enkelt å høre beskjedene spillerne imellom – og de handlet om balltempo og energi i spillet.

I denne perioden eide Ranheim ballen i lange perioder.

Etter 32 minutter ble Ranheim tilsynelatende snytt for et straffespark, da Ruben Alte ble løpt ned inne i feltet. Men dommer Harald Sletner vinket spillet videre. Hadde det ikke vært for motvinden, ville trener Maalens protester hørtes helt ute på Munkholmen.

Her går Ruben Alte over ende i feltet. Sannsynligvis ble Ranheim snytt for straffespark i situasjonen. Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Årsbeste

– Ikke bli utålmodig. Fortsett å male på, var beskjeden fra Maalen da straffeprotestene la seg.

Ranheims høyreside fortsatte å produsere. Ruben Alte fikk neste mulighet – igjen etter innlegg fra høyrekant Sivert Solli. Det ble nok en avslutning midt på keeper.

Mens Start ønsket å dra ned tempoet og søkte pauser i spillet, jaget Maalen troppene fremover i banen.

På tross av sannsynlig årsbeste – mot et tannløst Start – før hvilen, gikk Ranheim målløse av banen etter første omgang.

Solli med scoring

Andre omgang startet med et Start-lag som løftet seg høyere i banen.

I det 53. minutt maktet Ranheim å utnytte nettopp det. Start forsøkte å låse av på Ranheims igangsetting, men keeper Nicklas Frenderup prikket Sivert Solli med et presist utspark. Og vingen gjorde resten helt på egen hånd. 23-åringen skar innover i banen og satte avslutningen kaldt tilbake i korthjørnet til fortjent ledelse 1–0.

– Det var et veldig fint mål. Jeg fikk tatt ned ballen fra Kvande og utfordre. Det var deilig å se den gå inn, sier målscoreren.

Frenderup på tur

De neste ti minuttene hadde Ranheim god kontroll på gjestene fra Sørlandet. Helt til keeper Frenderups vel offensive innstilling skapte litt kaos bakerst. Da ble han reddet av forsvaret. Men minuttet etter kunne ingen lagkompiser redde Frenderup. Igjen var keeperen offensivt ute i feltet – og bommet grovt. Klar straffe – til absolutt ingen protester.

Markovic setter 1–1 på straffespark. Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Straffesparket limte Eman Markovic i krysset til 1–1.

Tross kalddusjen fortsatte Ranheim å produsere sjanser. Med tjue minutter igjen var Ranheim svært nær ved å ta ledelsen igjen, da skuddet fra Marklund smalt i aluminiumet. To minutt senere kunne Mehnert scoret, men en god redning fra Start-keeperen stoppet skuddet fra skrått hold.

Skuffende poeng

Etter en god førsteomgang, forsvant Sivert Solli utover i andreomgangen. Kvarteret før full tid ble han erstattet av Elias Hoff Melkersen.

Med knappe ti minutt igjen kom Michael Karlsen og Warren Kamanzi inn for Bo Simon Marklund og Marcus Mehnert

Byttene ga ikke hjemmelaget noe ekstra å spille på, og kampen ebbet ut med poengdeling og skuffende et poeng for Ranheim.