– Det pågår en prosess. Dere får tolke det som dere vil, sier Slovenias langrennstrener Ola Vigen Hattestad, ifølge svenske Expressen.

Det er den «Mesternes Mester»-aktuelle nordmannens svar på om populære Anamarija Lampic kan komme til å stille til start under ski-VM 21. februar til 5. mars i Planica - som langrennsløper. Vel å merke et snaut år etter at hun avsluttet sin langrennskarriere til fordel for skiskyting.

Lampic vant langrennsverdenscupen sammenlagt i sprint sesongen 2020/21. I mai i fjor vakte det derfor oppsikt da hun, som Sveriges Stina Nilsson før henne, meldte overgang fra langrenn til skiskyting. Det var ekstra spesielt med tanke på at ski-VM går på hennes hjemmebane i år: Planica i Slovenia.

Anamarija Lampic har klart seg langt bedre med med gevær og i møte med blinker enn Stina Nilsson. Ifølge Aftonbladet, som også omtaler comeback-nyheten, har Lampic tatt to femteplasser på sprint i skiskytternes verdenscup denne sesongen.

Lampic skal nå være på plass i tyske Oberhof, der skiskytter-VM starter kommende onsdag.

MULTITALENT: Anamarija Lampic foran svenske Hanna Öberg under verdenscupen i skiskyting i Anterselva for to uker siden. Foto: VINCENZO PINTO / AFP

Expressen skriver imidlertid at hun i begynnelsen av forrige måned i forbindelse med verdenscupen i skiskyting i Pokljuka antydet revers-rollebytte.

– Jeg har vel ikke helt lukket døren for ski-VM, skal hun ha uttalt da.

Påmeldingsfrist for deltagelse i ski-VM er mandag, opplyser Ola Vigen Hattestad.

– Før det vil vi ikke uttale oss om dette. Jeg vil ikke si noe mer, sier han til Expressen under verdenscupen i langrenn i italienske Toblach.

Ola Vigen Hattestad har vunnet både OL- og VM-gull i langrennssprint. Denne vinteren kjemper han også om seieren i NRK-suksessen «Mesternes Mester». Her med Frode Johnsen (til venstre), Kristin Holte, Hanne Staff og Stig André Berge. Foto: Thomas Andreassen / VG

Slovenias langrennsløper Eva Urevc understreker at hun gjerne ser at Lampic kommer inn og forsterker vertsnasjonens landslag i VM.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer. Det er noen som sier at hun kommer til å starte. Andre sier det motsatte. Siste gang jeg snakket med Anamarija, visste hun ikke, sier Eva Urevc.

De svenske langrennsstjernene har åpenbart ingenting imot et Lampic-comeback. Linn Svahn sier at det ville være «jättekul».

– Men det blir hardere konkurranse for dere?

– Det er bare bra. Man vil jo at de beste løperne står på starstreken. Det er da det er mest moro, svarer Svahn på Expressens spørsmål.

SLOVENIAS SJEF: Ola Vigen Hattestad sammen med kona Katja Visnar og deres sønn Ludvig. Visnar var selv landslagsløper i sprint for Slovena i mange år. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG