– Bryne, Fredrikstad og HamKam i samme liga igjen, tre gamle topplag som har vært nede i divisjonene, som er på vei opp, som nå er med og skaper ekstra oppmerksomhet om Obosligaen. Det er stas og morsomt, sier Kjetil Rekdal på telefon til Aftenbladet.

Rekdal har mange minner fra Bryne stadion.

– Min tur til å vinne

– Jeg tror vi tapte med Molde i 85, året etter mener jeg vi vant 3–1, da scoret jeg på straffe, så tapte vi igjen, det samme gjentok seg da jeg trente Vålerenga, seier og tap. Jeg tror det er min tur til å vinne nå, kommer det med en lun tone før lørdagens toppoppgjør på Bryne.

Den tidligere landslagshelten, matchvinneren mot Mexico under VM i USA (1994) og straffeskytteren som laget 2–1 mot Brasil i Marseille (1998), har ansvar for føre HamKam tilbake til gamle høyder, akkurat samme rolle som trenerkollega Jan Halvor Halvorsen har i Bryne FK.

Rekdal bygger nye HamKam

Rekdal reddet HamKam fra nedrykk i fjor, i år er laget forsterket og utviklet og er tippet blant de beste. Sju poeng etter tre kamper er en god start.

Bryne er ikke tippet like høyt, men åpningen med to seiere og ett tap indikerer en god sesong.

Rutinerte Kjetil Rekdal er imponert.

– Bryne tapte ufortjent i Aalesund og fulgte opp med knappsterk seier over Ranheim. Seieren borte mot Strømmen bekrefter styrken, der er det aldri lett å vinne, roser HamKam-treneren.

– Det er forresten ikke lett å vinne noen kamper, ligaen er utrolig jevn, tilføyer han.

– Fem, seks lag vil trolig være med og kjempe om opprykksplassene helt til slutt. Og det er ikke stor avstand nivåmessig til lag som Sandefjord, Mjøndalen, Strømsgodset og LIllestrøm i Eliteserien, mener HamKam-treneren.

Rekdal sier at han og hans trenerteam har god kjennskap til Bryne.

– Stor respekt for Bryne

– Vi har stor respekt for Bryne. De spiller med stort trykk, er blant de beste og blir ikke enkle å møte for noen. Vi er veldig klar over styrkene, særlig framover på banen.

– Kampen blir knalltøff, jeg tipper det vil bølge att og fram, sier den rutinerte 52-åringen som tenker at Bryne gjorde lurt da klubben ansatte Jan Halvor Halvorsen.

– Jeg kjenner Jan Halvor, hans erfaring er viktig, han vet at det tar tid å bygge en klubb som har vært nede. Det nytter ikke å ta snarveier, mener Kjetil Rekdal.

– Det er alltid vanskelig å slå hans lag, legger han til.

HamKam startet med sterke 3–0 på Briskeby, fortsatte med like sterke 2–0 borte mot KFUM, men opplevde at det buttet i siste kamp hjemme med 2–2 mot Grorud.

– Viktig poeng på dårlig dag

– Jeg er fornøyd med det vi viste mot Grorud, men vi kom tilbake og fikk poeng. Det er viktig å hente alt du kan om det bare blir ett poeng, sier Rekdal og forteller at interessen på Hamar er interessen konstant stigende.

Kollega i Bryne, Jan Halvor Halvorsen, merker det samme. Jærbuene har fått ferten av noe større etter fire år utenfor det gode selskap.

– Vi møter et «voksent» HamKam-lag, det er godt og solid i 3–5–2 formasjon. Vi spiller på vår måte som alltid, med stor innsats og kollektiv styrke, melder Halvorsen som stiller de samme 11 fra start for fjerde gang:

Brynes lag (4–3–3): Igor Spiridonov - Josh Robson, Kristoffer Hay, Rogvi Baldvinsson, Pål Aamodt - Andreas Dybevik, Henning Romslo, Bjarne Langeland - Robert Undheim, Joacim Holtan, Meinhard Egilsson Olsen.