Hun har ikke bare vært en seiersmaskin denne sesongen, men også en pengemaskin.

Med 13 verdenscupseirer og ytterligere fire pallplasser – inkludert fire VM-gull, et sølv og en bronse – kan Tiril Eckhoff ta en velfortjent ferie uten å tenke på om det er penger på kontoen til å betale regningene.

VGs beregning viser at verdens beste kvinnelige skiskytter har gått inn nesten fire millioner kroner bare i premiepenger fra det internasjonale skiskytterforbundet denne sesongen.

I tillegg har hun seiersbonuser fra sine tre personlige sponsorer, samt fra utstyrsleverandører. 500.000 kroner i bonuser er et forsiktig anslag etter en sesong som bare er overgått av én kvinnelig skiskytter i historien.

Magdalena Forsberg tok 14 verdenscupseirer i 2000/2001-sesongen. Eckhoff stoppet på 13.

Søndag avsluttet hun sesongen med en syvende plass på fellesstarten i Östersund på en dag hvor bestekompisen Ingrid Landmark Tandrevold tok sin aller første verdenscupseier i 94. forsøk.

Munnbindet skjulte et stort glis da Eckhoff fikk overrakt den store kulen på den samme arenaen hvor hun vant sin første verdenscuptriumf en desemberdag i 2014.

Hun kjempet med tårene og det tunge trofeet.

– Jeg er så stolt. Jeg trodde ikke at dette skulle skje fordi det var så tøft i fjor. Det har vært litt av en reise, sier Eckhoff. I fjor tapte hun sammenlagtseieren på målstreken med syv poeng til Dorothea Wierer.

Denne sesongen var det aldri noen tvil: Med 1152 poeng hadde Eckhoff 189 poeng ned til Marte Olsbu Røiseland som kom nærmest i sammendraget.

– Jeg gir aldri opp. Jeg har en utrolig vilje til å gjøre den kjedelige treningen og jeg gjør alltid mer. Derfor smaker dette ekstra godt. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier 30-åringen til IBU.

Hun drar hjem til Oslo med mer krystall. Med to mindre kuler for seirene også i sprint- og jaktstart-cupene blir det symmetri i «pokalskapet» ...