Johannes Thingnes Bø var helt overlegen med og vant med over minuttet ned til Sturla Holm Lægreid, som gikk inn til sølv.

– Det føles helt magisk faktisk. Johannes er det ikke å gjøre noe med, så da føles sølv som gull, sa Lægreid til VG etter rennet.

Thingnes Bø skjøt 20 av 20 treff og kunne juble allerede på standplass, og så kunne han juble slik:

– Kan det bli for overlegent?

– Selvfølgelig kan man det, sier Thingnes Bø – og forstår spørsmålet som om han kan bli for cocky.

– Det vil jeg ikke. Jeg er allerede på jorden igjen dagen etter og gleder meg til neste konkurranse. 20 km. Håper på lignende forhold. Gleder meg.

Det mest spennende ble hvem som skulle ta den siste pallplassen bak Thingnes Bø og Lægreid. Det ble avgjort i en spurt mellom Tarjei Bø og Sebastian Samuelsson. Svensken trakk det lengste strået og Bø måtte ta til takke med 4.-plassen.

– Han var favoritt og best i spurten. Jeg var faktisk nærmere enn jeg trodde at jeg skulle være- jeg får trøste meg med det, sa Bø til VG.

Utgangspunktet i jaktstarten kunne nesten ikke vært bedre, sett med norske øyne. For på lørdagens sprint endte det med firedobbelt norsk – først ut gikk Johannes Thingnes Bø.

– Jeg tror aldri han har vært så god som han er nå, sa TV 2s skiskytingsekspert Ole Einar Bjørndalen.

Så god tid hadde han at før han krysset mållinjen satte han seg ned og kopierte Erling Braut Haalands virale feiring.

– Det handler om å gjøre noe annerledes av og til. Jeg har alltid hatt sansen for ham. Haaland er ekstremt stor, og spesielt i Tyskland, sa Thingnes Bø til VG etter rennet.

– Jeg er nok ikke like stor som ham, men kanskje en god nummer to, la han til og begynte å le.

Dette er første gang Thingnes Bø vinner gull i jaktstart i VM. Han har nå 15. VM-gull totalt. Det første kom i Kontiolahti i 2015. Kun Ole Einar Bjørndalen har flere VM-gull, med sine 20.