– Han er så sterk for øyeblikket.

Det sier City-sjef Pep Guardiola på VGs spørsmål om det var planlagt at nordmannen skulle spille sin fjerde nittiminutter på bare 11 dager, som han gjorde mot Leeds lørdag ettermiddag.

I dette tidsrommet har Manchester City spilt fire viktige kamper i Premier League, og Haaland har spilt samfulle nitti minutter i alle – enten om motstanderen har vært Arsenal, Fulham, West Ham eller Leeds.

Dermed har han gått fra å bli byttet ut mens han har vært i jakt på enten hat trick eller andre historiske rekorder, til å spille «alt» når City går inn i sesongens mest intense og avgjørende periode. Allerede tirsdag er det Champions League-semifinale mot Real Madrid i den spanske hovedstaden.

Nordmannen fikk for øvrig kjeft av samme Guardiola i 2–1-seieren over Leeds lørdag kveld:

Hvordan vil så Guardiola beskrive nordmannens fysiske forfatning om dagen?

– Folk sier man bør drikke melk, eller noe slikt.

– Han kaller det et magisk brygg ... sier VG, og viser til jærbuens Instagram-innlegg fra 13. april:

– Ja, folk sier det. Men jeg drikker også dettee magiske brygget, og jeg scorer ikke 50 mål. Det er det eneste som er sikkert. Det jeg vil anbefale unge gutter som ønsker å gjøre som Erling, er å utvikle like gode ferdigheter på drikkefronten, spøker Guardiola.

Haaland har fått oppmerksomhet for flere faser av kostholdet, både det at han filtrerer vann og spiser både hjerte og det som er på oksen.

De lyseblå kjemper med det på tre fronter før den avgjørende fasen av sesongen:

  • De leder ligaen med ett poeng ned til Arsenal med én kamp mindre spilt.

  • De skal spille FA Cup-finale mot Manchester United 3. juni på Wembley.

  • I Champions League venter altså Real Madrid i semifinalen, før enten Inter eller Milan er motstander i en eventuell finale.

Skulle alt gå Haaland og Citys vei den siste drøye måneden av sesongen, kan de ende opp med å vinne «The Treble» som første britiske lag siden nettopp Manchester United i 1998/99-sesongen.