– Jeg vet ikke helt hvor jeg er nå, sier en ekstatisk opprømt Erik Botheim - som gjorde 1–0 og 3–1 - i et intervju vist på V4 etter Bodø Glimts utklassing av Roma.

– Det var helt uvirkelig. De siste ti minuttene gikk jeg rundt og trodde jeg drømte. Dette er helt sjukt, tilføyer han.

– En total knockout. Det er første gang et Mourinho-lag slipper inn seks mål, utbryter V4s ekspertkommentator Pål André Helland umiddelbart etter sjokkresultatet på Aspmyra.

Romas trenerlegende José Mourinho var den store stjernen før kampstart, men Bodø/Glimt la igjen respekten i garderoben.

– Jeg kan ikke komme på å ha sett et lag bli rundspilt på den måten konstaterer, Helland.

Da Ola Solbakken vippet inn 4–1 etter med 20 minutter igjen å spille var ydmykelsen allerede komplett, men Amahl Pellegrino fulgte like gjerne opp med hjemmelagets femte mål for kvelden.

– Måten det skjer på er uvirkelig. Hva skal man si, kommenterer Andrine Hegerberg i V4-studioet.

Grafikk: www.sofascore.com

Da Solbakken rundet Rui Patricio og satte inn Glimts sjette mål for kvelden, trodde ikke Glimt-fansen sine egne øyne.

– Vi har en stolt historie, men det her er noe av det sykeste de har gjort som lag og enhet. Det tror jeg ikke det er så mange som er uenig i, sier mangeårig Avisa Nordland-journalist og sportsleder Freddy Toresen til VG – etter å ha brølt ut «det e ikke mulig» så presseboksen ristet.

– Helt vilt. Bodø/Glimt er faen meg gode. Det er så sterkt det de holder på med. De får Roma til å likne et ordinært lag i Eliteserien, skriver tidligere Glimt-spiller Philip Zinckernagel, som nå er på lån fra Watford til Nottingham Forest, i en SMS til VG.

Foto: Sofascore

At det tok nesten to minutter før Roma var borti ballen sier det meste – og før åtte minutter var spilt hadde Glimt tatt ledelsen.

Vakre kombinasjoner førte til at Sondre Fet ble spilt fri innenfor sekstenmeteren. Han dyttet den videre til Botheim, som trillet den trygt ned i hjørnet i det som var kampens første sjanse.

Aspmyra-publikumet gikk rett til himmels og det ristet i hele tribunen av euforien åpningsmålet skapte.

Lagkaptein Patrick Berg mente allerede før kampen at han trolig kom til å få mer rom mot Roma enn han gjør mot lag i Eliteserien – og han fikk rett.

SE: Mourinho gjorde en spesiell manøver etter å ha landet i Bodø

Midtbaneeleganten viste allerede på oppvarming at han hadde stilt inn skuddfoten. Snaut 20 minutter ut i kampen tok han vare på muligheten da han fikk hamre til med venstrefoten like utenfor sekstenmeteren.

Ballen føk opp i krysset. Selvsagt måtte en Berg notere seg for en scoring mot Roma foran et fullsatt Aspmyra.

Roma kom seg etter sjokket og spilte seg mer med i kampen. De fikk demmet opp bakover og tatt kontroll over ballen.

Etter et tålmodig oppbygget angrep lempet Amadou Diawara ballen i bakrom til Carles Pérez, som kom helt alene og trillet ballen forbi Nikita Khajkin.

Glimt-trener Kjetil Knutsen sa i pausen at «det må vi være obs på», men så likevel ikke mørkt på situasjonen.

– De er slurvete i det defensive, så det er vanvittige muligheter hvis vi tar mulighetene, mente Glimt-treneren.

Og Erik Botheim brukte enda kortere tid enn han brukte før pause på å ta vare på muligheten han fikk.

Alfons Sampsted kriget ballen inn foran mål – og Botheim fikk en forholdsvis enkel jobb med å dytte inn Glimts tredje for dagen.

Mourinho gjorde ni endringer før på laget før start. I pausen var han tydelig svært misfornøyd og kastet på den armenske stjernen Henrikh Mkhitaryan, den italienske landslagsspilleren Bryan Cristante og Eldor Shomurodov fra Usbekistan.

Etter at klokken rundet timen fulgte han opp med å kaste inn tidligere Chelsea-spiller Tammy Abraham, som scoret landslagsmål for England nylig.

Han kom inn samtidig som Lorenzo Pellegrini, som har fire mål på syv kamper i Serie A denne sesongen.

Det brydde Bodø/Glimt seg fint lite om. Ola Solbakken viste sin enorme hurtighet da han stormet gjennom og parkerte Roma-forsvaret.

Alene med keeper Rui Patrício viste han null respekt – og han vippet like gjerne inn 4–1 på arrogant vis.

Målet gjorde at Glimt slapp seg enda mer fri og Aspmyra-publikumet jublet for hver eneste pasning, hvert eneste hælspark og hver eneste duell som ble vunnet.

«Dette e Aspmyra» sang Glimt-fansen taktfast idet Amahl Pellegrino ble spilt alene med keeper. Han trillet enkelt inn 5–1.

Etter at Ola Solbakken rundet keeper og satte inn 6–1 sang Glimt-supporterne på Halfdan Sivertsens strofer «vi e venna førr livet, sånne e gode å ha» – og fulgte opp med «Bodø/Glimt førr evig».