Forhandler om Espejord: Nytt TIL-krav må innfris

Samtalene pågår, og mye taler for at det ender med en forlengelse av Runar Espejords låneavtale.

Runar Espejord på vei ned til gressmatta på Alfheim stadion. Runar Espejord på vei ned til gressmatta på Alfheim stadion. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

TIL og Heerenveen har vært i kontakt de siste dagene, uten at en avklaring har kommet. For TILs del har de lagt inn et krav til motparten, for at dette skal komme i mål.

– Skal Runar komme hit må Heerenveen bidra i veldig stor grad. Noe ikke er helt umulig, sier Andressen til iTromsø.

Både Espejord selv, Heerenveen og TIL er interesserte i å forlenge avtalen ut sesongen. Men foreløpig sier TILs team manager at en overgang ikke er nært forestående.

– Vi er ennå et stykke unna, og er ikke enige. Lite tilsier at dette kommer til å gå i orden helt ennå, sier Andressen.

Den nåværende avtalen går ut etter søndagens kamp mot RBK.

– For oss handler også dette om hva vi kan gjøre av andre ting, og må ses i lys av en helhet i troppen. Runar vil være et usikkert kort for oss med tanke på skadesituasjonen hans, sier Andressen.

Runar Espejord fikk seg kjørt seg med noen skikkelige «drag» i regi av fysisk trener Bjørn Vidar Stenersen etter fredagens trening i regnværet på Alfheim.

– Det er alltid greit å få i gang pumpa og bygd opp kapasiteten, sier den utlånte Heerenveen-spissen, som er usikker på om han blir å se på banen mot Rosenborg søndag.

– Vi får se, jeg har jo lyst. Vi får i morgen, hva festbremsen her sier, sier spissen og peker bort på TIL-fysio Tom-Erik Richardsen.

– Jeg har allerede tatt han ut som spiss, fleiper Richardsen, før han legger til:

– Det er for tidlig å si. Vi får se i morgen, sier fysioen.

Runar Espejord ute på Alfheim underveis i treningen. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Har ikke bestilt flybillett

Spissen selv håper å bli værende ut sesongen i moderklubben.

Du har ikke pakket bagen for avreise til Nederland?

– Jeg har verken pakket bagen eller bestilt flybillett, jeg avventer litt med det. Som jeg har sagt tidligere så har jeg og Tom-Erik en fin ting gående, som det vil passe dårlig å bryte opp. For meg handler det om å få kroppen i gang og jeg føler at jeg og Tom-Erik er inne på noe, sier 25-åringen, som ikke har mye kontakt med sin arbeidsgiver i Nederland.

– Jeg har snakka lite med dem. De har sitt og jeg har mitt. Fra deres perspektiv er det vel heller ikke noen grunn til å ha så mye fokus på en spiller som ikke er der nå, sier Espejord.

Espejord har scoret to ganger mot Rosenborg på Lerkendal, men aldri mot trønderne på Alfheim. Han gleder seg stort til søndagens oppgjør.

– Det har pleid å være artige kamper. Å få Rosenborg på besøk er an av de artigste kampene. De har plagdes litt, men det har vi også. Jeg tror vi har en kjempegod mulighet, men de tenker sikkert det samme om oss. Får vi til å spille vårt spill så tror jeg de skal få slite. Jeg føler vi er bra når vi får det til å klikke, og så handler det bare om å få det til å klikke. I tillegg må vi kanskje være litt mer kynisk i begge boksene, sier Runar Espejord.

Solgt for fem millioner

Spissen som ble solgt fra TIL til Heerenveen for fem millioner kroner i desember 2019, har ikke vært noen suksess i skøytebyen. Seks kamper, ingen scoringer og en straffebom i en cupkamp, er den foreløpige fasiten for Espejord i Heerenveen-drakten.

Espejord ble lånt tilbake til TIL høsten 2020, og bidro med sine fem scoringer til at Gutan rykket opp til Eliteserien. Det på tross av at han bare spilte tre kamper i fjor høst. Låneoppholdet ble i januar forlenget frem til sommeren, og forventningene var høye til Espejord foran TIL sitt comeback på øverste nivå.

Espejord måtte imidlertid ut med skade allerede etter en drøy halvtime i sesongpremieren mot Bodø/Glimt, og har ikke vært å se på banen siden, i en sesong der TIL har slitt. Moses Ebiye har fått hovedansvaret som målscorer i Espejords fravær, men har kun fire scoringer fordelt på to kamper, mens danske Joachim Rothmann som ble hentet på lån, ikke har slått til på Alfheim.

Runar Espejord står for øyeblikket med nitten scoringer for TIL, og alle TIL-supportere krysser nå fingrene for at 25-åringen fra Sør-Tromsøya vil bidra med nye scoringer i TILs jakt på fornyet kontrakt i Eliteserien.