TIL hadde sin siste treningsøkt lørdag før kampen mot Bodø/Glimt på Alfheim søndag. TIL må klare seg uten Moses Ebiye mot erkerivalen. Spissen, som har scoret i de to siste kampene, er hjemme i Nigeria i forbindelse med konas fødsel.

Det betyr at Runar Espejord starter sin første seriekamp siden serieåpningen mot nettopp Bodø Glimt.

– Vi offentliggjør ikke noen lagoppstilling i dag, men Runar starter nok ja, bekrefter TIL-trener Gaute Helstrup.

Er han klar for å spille 90 minutter?

– Vi får se hvor lenge han klarer, men vi regner vel ikke nødvendigvis med at Runar spiller 90 minutter, sier Helstrup, som medgir at Glimt er favoritter søndag.

– De er favoritter, har vært gode over tid og er gode nå. Samtidig lever disse kampene sitt eget liv, og vi har vist både i treningskamper og i serieåpningen at vi kan matche dem i perioder, sier Helstrup, som ikke tror det at Glimt spilte kamp torsdag betyr allverden.

– Nei, jeg vet ikke hvor mye det har å si. De avanserte og fikk en positiv opplvevelse, sier TIL-treneren, som også må klare seg uten reservekeeper Simon Thomas og Adam Ørn Arnarsson etter en kollisjon på trening fredag.

Trio tilbake

Helstrup kan imidlertid glede seg over å ha kaptein Ruben Yttergård Jenssen, Jostein Gundersen og Vålerenga-aktuelle Tomas Olai Totland tilbake i troppen.

Helstrup har ikke så mye å legge til når det gjelder situasjonen rundt Totland. Vålerenga fikk sitt første bud avslått, men har nå lagt inn et betydelig høyere bud, som TIL kan bli nødt til å akseptere.

– Jeg tror han blir hos oss, men den situasjonen er det andre som håndterer, sier Helstrup, som har tatt ut følgende tropp til søndagens kamp.

Jacob Karlstrøm, Mats Trige, Anders Jenssen, Jesper Bergset Robertsen, Christophe Psyche, Jostein Gundersen, Casper Øyvann, Niklas Vesterlund, Lasse Nilsen, Isak Helstad Amundsen, Kent-Are Antonsen, Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano, Magnus Andersen, Daniel Berntsen, Sakarias Opsahl, August Mikkelsen, Runar Espejord.