Lørdag formiddag meldte lokalavisene Telemarksavisa og Varden først om at Nornes var sparket av Odd. På ettermiddagen samme dag bekrefter Odd at Nornes er ferdig etter to sesonger som hovedtrener i Odd.

– Odds Ballklubb har ikke sagt opp Jan Frode Nornes, men har etter en samlet vurdering kommet til at det beste for klubben nå er et trenerskifte, heter det i pressemeldingen.

Videre skriver klubben at de har tilbudt Nornes er annen rolle i klubben.

– Jeg ønsker ikke å gå i detalj på hva Nornes er tilbudt utover at vi har gitt han et konkret jobbtilbud. Vi har dialog med ham om det nå, så jeg skal ikke si noe om det. Det skal han få si noe om selv. Vi synes det er veldig viktig og vi ønsker han i en ny rolle. Han trenger litt tid på å fordøye dette her, sier daglig leder Einar Håndlykken til VG.

Jan Frode Nornes har ikke besvart VGs henvendelser.

Nyheten om sparkingen kommer samme dag som han fyller 49 år.

– Har du noe tanker om at nyheten slippes på Nornes’ bursdag?

– Vi slapp ikke noen nyhet i dag, men saken lakk ut i media slik at vi måtte fremskynde en uttalelse om saken fra klubben side. Nornes fikk beskjeden for flere dager siden, forteller Håndlykken.

Odd endte på en 13. plass i 2021-sesongen av Eliteserien, og skiensklubben avsluttet sesongen svakt med bare én seier på de siste ti kampene.

– Klubben har i etterkant av fjorårets sesong gjennomført en grundig evaluering. Basert på denne og på situasjonen klubben befinner seg i, er det behov for å gjøre endringer for å snu utviklingen, står det i pressemeldingen.

Før klubbens pressemelding kom ut meldte TA at Nornes var sparket, og at dette var en avgjørelse han bestrider og at han hadde kontakten advokat.

– Det medfører riktighet at Nornes får hjelp av sin advokat i prosessen som er nå. Vi har ikke gått til oppsigelse av Nornes, så det er ikke riktig at han bestrider noen oppsigelse, sier Håndlykken.

– Hvorfor trengs det en advokat i denne saken?

– Det er lurt og ryddig i en slik sak og noe vi var med på å oppfordre ham til. Når broren (Sten Nornes, red.anm.) er advokat er det veldig naturlig.

Etter å ha vært Dag-Eilev Fagermos assistent i en årrekke, tok Nornes over som trener da Fagermo gikk til Vålerenga. Så sent som i februar i fjor forlenget Nornes kontrakten med Odd. Da skrev han under på en kontrakt seg strakk seg ut 2023-sesongen, men etter en god vårsesong og skuffende høstsesong er altså Nornes ferdig.

Nornes har vært Odd-mann i lang tid: Som aktiv spiller var han i Odd fra 1999 til 2006, før han etter spillerkarrieren ble assistenttrener for klubben i 2008.

Skiensklubben har nå en ordentlig kabal å legge før den kommende 2022-sesongen. De står nå uten hovedtrener, sportssjef og styreleder. Klubben har tidligere bekreftet at sportssjef Tore Andersen ikke fortsetter i jobben, mens det i desember ble kjent at styreleder Trond Haukvik gikk av.

– Vi begynner med det arbeidet nå, og sonderer etter det. Først skal vi bli enige med Jan Frode om veien videre, sier Håndlykken.

– Har du noe tidsperspektiv på når det blir?

– Ikke noe annet enn at vi først skal bli enige med Jan Frode.