– To hårfine bom, fastslår NRK-ekspert Ola Lunde på direkten om Eckhoffs siste stående skyting.

Trolig hadde hun kjempet om seieren, men de to bommene ble kostbare. Det ble 6. plass, snaut halvminuttet bak seirende Wierer.

– Jeg er litt bekymret for langrennsformen hennes, sier Liv Grete Skjelbreid i NRK-studio om Eckhoff. Hun hadde tiende beste tid i sporet, 54 sekunder dårligere enn Anaïs Chevalier-Bouchet og 20 sekunder dårligere enn Wierer.

Verken Marte Olsbu Røiseland eller Öberg-søstrene stilte til start i Anterselva. Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 12.

– Det var en skikkelig opptur. Det var deilig å kjenne på å skyte som nummer én på siste skyting. Selv om det selvfølgelig er bittert å skyte to bom, sier Eckhoff selv til NRK.

Hun var nummer to etter de to liggende skytingene. Hun var bare to tideler bak ledende Julia Simon. Ingrid Landmark Tandrevold var også med i teten.

På den første stående skytingen sprakk Tandrevold, mens Eckhoff skjøt fem blink og fortsatt var nummer to - bak Anaïs Chevalier-Bouchet. Og inn til siste skyting ledet Eckhoff.

– Tiril har vært veldig offensiv. Det er en helt annen Tiril vi ser nå enn tidligere i vinter, fastslår NRK-ekspert Ola Lunde før siste skyting.

Der ble det altså to bom. Tiril Eckhoff har til nå i 2021/22-sesongen dårligere treffprosent på stående enn de to siste vintrene.

Hun har stått over fem verdenscuprenn i et forsøk på å finne OL-formen. Fredag ble det 11. plass i Anterselva. Eckhoff hadde ikke vært topp 10 på sine fire siste individuelle starter i verdenscupen før søndagens renn. Men lørdag var hun med på Norges lag som tok en herlig stafettseier etter en marerittstart.

– Tirils løp var veldig bra helt til siste skyting, sier NRKs ekspert Synnøve Solemdal.

– Det så ut som om hun var veldig bestemt på å få dem ned, kanskje hun prøvde litt for hardt. Men det var to hårfine bom. Jeg håper at hun tar med seg det positive inn til OL.

Tiril Eckhoff har to individuelle OL-medaljer: To bronse på fellesstart. Nå står hun i fare for at hun ikke kommer med på fellesstart i Kina.

Reglene er slik at de 15 beste i verdenscupen får plass på OLs fellesstart. Så fyller man på med medaljevinnere i OL-øvelsene før fellesstarten opp til 30 utøvere. Eckhoff må derfor hevde seg på de første OL-øvelsene for å kvalifisere seg til fellesstarten.

– Jeg er veldig fornøyd med mye av løpet. Det var gøy å være med helt oppe i der. Det var et skritt i riktig retning, sier Ingrid Landmark Tandrevold til NRK.

– Det betyr mye å føle at jeg kan være med i teten, sier kvinnen , som endte som nummer 12 til slutt.