Uavgjort mot Everton sender Leicester så vidt over nedrykksstreken. Under ligger for øyeblikket hardtsatsende Nottingham Forest, Everton og Southampton.

Everton berget ett poeng mandag kveld, men er farlig nær å rykke ned til nivå to. Klubben var sist der for 69 år siden – i 1953/54-sesongen. Bare Arsenal har vært i øverste divisjon lenger (siden 1919).

Tradisjonsrike Leeds ligger også utsatt til, mens West Ham kan rykke ned med svake resultater de siste fire kampene.

38 serierunder skal spilles. Disse seks lagene ligger mest utsatt til:

Everton-kaptein Séamus Coleman ser ut til å miste sesongavslutningen.

Igjen er iren rammet av en grusom skade. To minutter på overtid av første omgang var uhellet ute for høyrebacken som brakk leggen stygt i 2017. I et sammenstøt med Leicesters Boubakary Soumare (gult kort) gikk det hardt ut over 34-åringens høyre kne.

TV-bildene var vonde å se.

– Det er nok nå, mer enn nok, meldte Viasats ekspert, Tor Ole Skullerud.

– Vi trenger ikke å se mer nå, svarte kommentator Andreas Toft.

Men kapteinen vinket likevel for å oppildne Everton-fansen:

Den hardt pressede Liverpool-klubben lå under 2–1 da Coleman forsvant ut, men reddet til slutt et viktig bortepoeng mot Leicester på King Power Stadium.

Det begynte riktig så bra for Everton.

Dominic Calvert-Lewin sendte de – for anledningen rosa – i ledelsen på straffespark etter kvarteret.

Men så snudde hjemmelaget kampen.

Leicester-stopper Caglar Söyüncü presset inn 1–1 før Alex Iwobi gjorde en stygg feilpasning på Evertons midtbane. James Maddison satte lynkjapt opp Jamie Vardy i bakrom.

Leicester-spissen på 36 år satte inn sitt første mål på hjemmebane denne sesongen. Dermed hadde hjemmelaget snudd kampen til 2–1. De burde ha ledet mer ved pause.

Men Evertons engelske landslagskeeper, Jordan Pickford, reddet straffesparket til James Maddison.

Med Séamus Coleman ute gjorde Alex Iwobi opp for sin store feil etter pause. Nigerianeren utlignet til 2–2 etter en fin pasning fra Dwight McNeil.

Flere mål ble det ikke i den svært intense kampen.

Jordan Pickford rotet det til, men Vardy bommet på mål med noen centimeter.

I den andre enden av banen imponerte Daniel Iversen. Den 25 år gamle danske keeperen vartet opp med en kjemperedning da Evertons Abdoulaye Doucouré klemte til på slutten av kampen.

Leicester løftet seg over nedrykksstreken fire kamper før slutt. Nå venter Fulham (b), Liverpool (h), Newcastle (b) og West Ham (h) i ligaavslutningen.

Everton ligger an til nedrykk med ett poeng mindre enn Leicester. Bare Southampton er bak. Everton møter Brighton (b), Manchester City (h), Wolverhampton (b) og Bournemouth (h).

Halve Premier League kan i teorien fortsatt rykke ned, men mye tyder altså på at Leicester og Everton kjemper mot West Ham, Leeds og Nottingham Forest om tre plasser i neste sesongs Premier League.