OSLO: - En god følelse, sa Åge Hareide.

Han hadde ikke behøvd å si det. Ansiktet fortalte hvordan RBK-sjefen hadde det innvendig der han sto på tribunen på Intility Arena et kvarter etter kampslutt.

Ingen full jubel, naturligvis. Tre poeng hadde vært å foretrekke, men uavgjort i denne kampen var absolutt godkjent.

Utligningen: Kristoffer Zachariassen satte inn 1-1 for Rosenborg. Her feirer han sammen med Dino Islamovic, Erlend Dahl Reitan og Stefano Vecchia. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/NTB

Rosenborg skal levere resultater. Det er et krav alle fotballag har. Det spesielle med RBK er at kravet historisk sett også har vært underholdende angrepsfotball. Tre poeng har rett og slett ikke vært nok, særlig på Lerkendal. I hvor stor grad Hareide bryr seg om dette, er jeg usikker på.

Rosenborg skal først og fremst ta poeng, tre stykk på Lerkendal og minst ett på bortebane. Det skal skje først og fremst med defensiv trygghet. Det har vært budskapet fra RBK-sjefen.

Klarer han å skape et slikt lag, blir det seriegull.

De siste par årene har ikke RBK-fansen vært bortskjemt med noen av disse delene. Det har sviktet resultatmessig, og det har skortet på «artig og angrepsvillig fotball», begrepet klubben har som det overordnede målet i sitt verdigrunnlag.

Hvis den defensive tryggheten kommer på plass, vil angrepsspillet utvikle seg etter hvert. Det er Hareides tanke.

Toppkamp: Aron Dønnum i duell med Stefano Vecchia i 1–1-kampen søndag kveld. Til venstre Adam Andersson. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/NTB

Om trønderne blir fornøyde med det, et solid og gjerrig lag som først og fremst vinner fotballkamper, er et interessant spørsmål.

Jeg tror kanskje det.

Særlig hvis vi innimellom, på Lerkendal helst mange ganger i løpet av hver eneste omgang, ser angrep som det Rosenborg leverte fire minutter ut i andreomgangen på Intility.

Stefano Vecchia fikk ballen på venstrekanten, tjue meter inne på Vålerengas halvdel. Da han gikk skrått innover på vei frem, kom Adam Andersson i større fart, helt umarkert, på utsiden.

Han fikk ballen, slo den inn foran mål og skapte en livsfarlig situasjon for Vålerenga. Kun tilfeldigheter gjorde at ikke en av de tre Rosenborg-spillerne i nærheten av femmeteren laget 2-1.

Poengdeling: Vålerengas Amor Layouni i kamp med RBKs Emil Konradsen Ceïde. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/NTB

Vålerenga på bortebane kan ha vært årets aller tøffeste kamp for Rosenborg.

Det var kunstgress, det var en av seriens sterkeste motstandere og det var tidlig i sesongen. Vi bør forvente at Rosenborg, som til forskjell fra de fleste konkurrentene har et nykomponert lag, blir sterkere og mer samspilt for hver eneste kamp.

Særlig hvis opplevelsen fortsetter å være positiv, slik den ble i Oslo søndag kveld.

- Vi møter et godt lag, sa Hareide i møtet med pressen.

Begge armene var plassert i hver sin lomme, han var avslappet og smilende.

Han hadde god grunn til det.

Rosenborg var rett nok heldige som unngikk baklengs da Vålerenga presset kraftig de første tjue minuttene. Men RBK falt slett ikke sammen da Even Hovland var uheldig og satte inn Vålerengas ledermål.

Tvert imot reiste RBK seg. Først ved å utligne og etter hvilen ved å dominere kampen. De første tjue minuttene av andreomgangen var på et nivå som vil gjøre Rosenborg til seriemester.

RBK-kaptein: Markus Henriksen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/NTB

En slik egenskap kan bli et kjennetegn på dette laget, som etter treningskampene har fått varemerket «solid».

Det grunnleggende, som fysisk form og løpskraft, er på plass. Såkalte vinnertyper, som for eksempel Markus Henriksen og André Hansen, preger laget i større grad enn tidligere.

De siste årene har ikke bare det velutviklede angrepsspillet vært mangelvare, men også noe av det mer grunnleggende, det Hareide nå ser ut til å ha på plass: Vinnermentalitet og evne og vilje til rett og slett å orke.

Treningskampene har ikke gitt så mange svar. Serieåpningen i Oslo var den første skikkelige testen.

Rosenborg og Åge Hareide bestod. Dermed slipper RBK, foreløpig, å bli nedlesset av spørsmål om Erik Botheim, som gnistret til i sin første tellende kamp for Bodø/Glimt.

Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli. Foto: GLEN MUSK

Første serierunde ble egentlig akkurat slik de aller fleste på forhånd hadde spådd. Molde innfridde, Bodø/Glimt innfridde til gagns, Vålerenga – Rosenborg ble en toppkamp med høyt tempo og temperatur.

Resultatmessig har Vålerenga mest grunn til å være misfornøyd av de fire store.

Alle tabelltipsene som ble presentert før serieåpningen var basert på fjorårssesongen og vårens treningskamper. Rosenborg ble av de fleste plassert blant de fire beste, men få hadde tro på at RBK går helt til topps.

Basert på premieren mot Vålerenga er sjansene styrket for å gjøre tipsene til skamme.