Her er Karsten Warholm sammen med kjæresten Oda Djupvik etter VM-seieren på 400 meter hekk i 2017. Da hadde Djupvik nettopp vært gjennom en vellykket kreftbehandling. Her er Karsten Warholm sammen med kjæresten Oda Djupvik etter VM-seieren på 400 meter hekk i 2017. Da hadde Djupvik nettopp vært gjennom en vellykket kreftbehandling. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Warholm snakker ut om kjærestens kreftsykdom: – Jeg var helt ødelagt

Midt i forberedelsene til 2017-VM fikk Karsten Warholm en brutal tekstmelding om at kjæresten hadde kreft.

For første gang snakker Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik om den tunge beskjeden og tiden som fulgte. Det gjør de i NRK-serien «Karsten og Leif».

1. mars 2017 tikket denne SMS-en inn på Warholms telefon: «Ej he kreft» (Jeg har kreft). Løpestjernen var da midt i en treningsøkt. Han visste ikke hva han skulle gjøre og fortsatte å trene.

– Jeg var helt ødelagt, og visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg ringte da jeg kom i bilen. Det er den jævligste telefonsamtalen jeg har hatt noen gang, sier Warholm til NRK.

Karsten Warholm og Oda Djupvik under Idrettsgallaen i januar i år. Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

Warholm og Djupvik hadde vært sammen i to år da prøvesvaret kom.

– Jeg ble kjempesjokket, for jeg hadde ingen symptomer, sier Djupvik.

Hun hadde gått til legen hjemme i Ulsteinvik for å få sjekket en kul hun hadde hatt på halsen i flere år. Det skulle vise seg at hun hadde lymfekreft.

Da Warholm løp inn til sitt første VM-gull på 400 meter hekk i London i august 2017, hadde kjæresten akkurat fullført en vellykket kreftbehandling.

I NRK-serien forteller Djupvik at det var en tøff tid, men at kroppen taklet behandlingen på en bra måte.