FIFA-president Sepp Blatter har måttet tåle mye kritikk for tildelingen av VM-sluttspillet i 2022 til Qatar. FIFA-president Sepp Blatter har måttet tåle mye kritikk for tildelingen av VM-sluttspillet i 2022 til Qatar. Foto: NTB Scanpix

− Ingen har dødd under VM-forberedelsene

Ingen arbeidere skal ha mistet livet under byggingen av arenaene som skal brukes under fotball-VM i Qatar i 2022.

Det hevdet i hvert fall arrangementskomiteens sjef Hassan Al-Thawadi mandag.

På en pressekonferanse opplyste han at prosessen med å bygge om fem eksisterende stadioner til mesterskapet om sju år er godt i gang.

− Vi har lagt ned omtrent 4,8 millioner arbeidstimer. Vi har rett over 2500 arbeidere i sving på fem arenaer. Vi er i en tidlig fase av bygningsarbeidene, sa han.

− Det har ikke vært noen dødsfall eller alvorlige skader på de VM-arenaene som vi har ansvaret for, tilføyde VM-sjefen.

Totalt skal 12 arenaer benyttes under sluttspillet i 2012. I fjor ble det hevdet at et stort antall fremmedarbeidere fra Nepal skal ha mistet livet i forbindelse med arbeidet med VM-sluttspillet. Dødsfallene skal imidlertid ikke ha hatt sammenheng med byggingen av de nevnte arenaene, men derimot i oppgraderingen av infrastrukturen i Qatar.

Et estimat tilsa at så mange som 4000 arbeidere vil ha mistet livet innen mesterskapet sparkes i gang om sju år. Årsakene er i hovedsak dårlige arbeidsforhold og den voldsomme varmen i Qatar.

(©NTB)